Buna ziua! As vrea sa stiu daca prin plata impozitelor se intrerupe posesia bunurilor( ramase mostenire de la parinti) care sunt folosite de un singur mostenitor vreme de 22 ani , cu acordul tacit al celorlalti mostenitori? Nu putem face dezbatere succesorala pentru ca cel care le are in posesie nu este de acord. Ce putem face? Multumesc.
Nu se intrerupe posesia, cel care a stăpinit bunurile nu este proprietar. El trebuie să vă plătească chirie că a folosit gratis bunurile celorlalți moștenitori 22 ani. Succesiunea nu se poate dezbate la notar dacă nu este de acord, dar se poate dezbate la judecatoria de care aparține localitatea unde sunt bunurile. Orice moștenitor poate cere dezbaterea succesiunii la judecatorie, cheltuielile se impart la toti mostenitorii. Amenințați-l că ii cereți in instanță arendă/chirie pentru cei 22 ani pentru bunurile din masa succesorală.
Se dezbate succesiunea în instanta,nu se percepe nici o chirie pt 22 de ani ,sunt informații eronate.zSe poate cere o eventuala lipsa de folosinta pt ultimii 3 ani pt restul perioadei a operat prescripția...Nu înțeleg cum puteți sa așteptați atâția ani fără sa discutați cu un av fără sa faceți un demers,stand practic la mana celui care nu este interesat sa dezbata succesiunea..
Succesiune
Iulianne
Buna seara
Am un prieten care nu este in tara .
Nu are frati , tatal a decedat acum multi ani , mama a murit acum un an
Pana acum nu a facut demersurile ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire
vovy
Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa.
Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces).
Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)