avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă mama sta cu cineva și înainte de a se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă mama sta cu cineva și înainte de a se căsători că ...

Dacă mama sta cu cineva și înainte de a se căsători că aceea persoana să își ia un angajament scris la notar nu ridica pretenții el sau copii lui daca decedează mama,sa aibă parte copii lu mama.
Se poate face aceasta procedura nu poate fii atacată în instanță.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:28, 29 Ianuarie 2025
Nu. Este un pact asupra unei moșteniri viitoare, iar un astfel de act e nul absolut.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
raluk0207, utilizator
Dacă persoana e in divorț nu se poate căsători cu mama doar cînd primește hotărârea de divorț dacă e de acord mama sa se căsătorească.

raluk0207 a scris:

Nu. Este un pact asupra unei moșteniri viitoare, iar un astfel de act e nul absolut.

Ați mai pus întrebarea asta și în alt topic, și ați primit același răspuns ca cel de mai sus.
Legea este lege, soțul supraviețuitor îl moștenește pe soțul decedat.
Faceți o întreaga telenovelă, dintr-o situație comună.
Am înțeles. Mama e în concubinaj cu un bărbat, aflat în proces de divorț.
Când se va termina divorțul, mama și cu el se vor căsători.
Vor fi un cuplu căsătorit ca oricare altul, cu toate drepturile și obligațiile legale.
Mama dacă ii ia numele, își va schimba buletinul, iar în caz de deces, soțul supraviețuitor îl va moșteni pe soțul decedat.
Nu e nimic complicat, nu e nimic deosebit, nu e vreo excepție de la ceva.

Dacă nu se căsătoresc, nici el, nici mama nu se vor moșteni reciproc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama are dezbătută moștenirea după tatăl ei e proprietara, ... Magie1 Magie1 Mama are dezbătută moștenirea după tatăl ei e proprietara, are o casa,are un apartament care la avut cu barbasu decedat,e cu cineva daca se căsătoresc ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Drepturi la bunurile din cuplu dupa casatorie elenaroma elenaroma Buna ziua, Am intrat in casnicie astfel: sotul are casa pe numele lui si doi copii majori din casatorii anterioare. Eu am un apartament in care sunt ... (vezi toată discuția)