Cred ca ar trebui sa luati legatura cu un avocat portughez.
Solicitati sprijin la Ambasada Romana,fiecea de la Larnaca,fie cea de la Lisabona,pentru ca in calitate de cetatean roman aveti dreptul la asistenta.
Formulati un memoriu cu cele petrecute si solicitati sprijin de la reprezentanta diplomatica romana.
Un avocat roman,nu stiu in ce masura cunoaste legislatia portugheza si care sunt consecintele celor intamplate.
In mod sigur va trebuie un avocat portughez care sa va acorde asistenta juridica.
Un avocat roman ar putea sa analizeze concret anumite lucruri in prealabil.
Userul traieste in Romania si nu in Portugalia.
Este dreptul lui sa aleaga intre cele doua variante expuse.
Pana una alta nu vad natura clara a acuzatiei.
Cu privire la CEDO tot un avocat roman ar putea sa ii faca o aparare adevarata intrucat nu trebuie sa cunoasca neaparat dreptul portughez...si cu siguranta l-ar costa mai ieftin.
In Portugalia e posibil sa nu - si permita avocat si sa primeasca unul din oficiu.
avocat Claudiu Lascoschi
Am aflat ca este un proces civil pana la urma..pentru ca trebuie sa platita o amenda se specifica lucrul acesta,,dar trebuie sa le trimit o hartie prin care sa explik de ce am fumat,motivul...de ex am fost sfatuita sa spun ca incercam sa ma las de fumat si am avut o criza,,, si am fost la baie si mi am aprins tigarea...adika o minciuna ceva,,nu trebuie sa las totul asha... mai ales ca ei trebuie sa primeasca notificarea aceasta in maxim 15 zile,,,si timp nu prea mai am...trebuie tradusa si in portugheza,,limba oficiala,,deci cine ma poate ajuta in privinta asta,,pentru ca eu imaginatie nu am deloc... ma poate contacta la sirena_crosopterigian id de mess sau sirena_crosopterigian@yahoo.com,,,, si bineinteles contra cost,,,, va multumesc!!!