avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De la o tigara....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De la o tigara....

Buna ziua... acum 3 ani de zile am fost plecata din tara,,, cu compania Blue Air in Lisabona,,,si am fumat in toaleta...bineinteles ca m-au prins... si mi-au cerut pasaportul,,,mi au zis ca o sa imi vina acasa o amenda pana intr -o mie de euro... in fine,,,,acum dupa 3 anii de zile...mi-a venit o hartie acasa,,,m-au dat in judecata pt Atentat Criminal.......nu pot sa cred ca s-a ajuns asa departe!! Ce pot face ajutati-ma!!!:((
Cred ca ar trebui sa luati legatura cu un avocat portughez.
Solicitati sprijin la Ambasada Romana,fiecea de la Larnaca,fie cea de la Lisabona,pentru ca in calitate de cetatean roman aveti dreptul la asistenta.
Formulati un memoriu cu cele petrecute si solicitati sprijin de la reprezentanta diplomatica romana.
Un avocat roman,nu stiu in ce masura cunoaste legislatia portugheza si care sunt consecintele celor intamplate.
In mod sigur va trebuie un avocat portughez care sa va acorde asistenta juridica.
Trebuie urmarit inclusiv daca s-a respectat procedura si mai ales drepturile dvs ca si parte activa
Un avocat roman ar putea sa analizeze concret anumite lucruri in prealabil.
Userul traieste in Romania si nu in Portugalia.
Este dreptul lui sa aleaga intre cele doua variante expuse.
Pana una alta nu vad natura clara a acuzatiei.
Cu privire la CEDO tot un avocat roman ar putea sa ii faca o aparare adevarata intrucat nu trebuie sa cunoasca neaparat dreptul portughez...si cu siguranta l-ar costa mai ieftin.
In Portugalia e posibil sa nu - si permita avocat si sa primeasca unul din oficiu.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am aflat ca este un proces civil pana la urma..pentru ca trebuie sa platita o amenda se specifica lucrul acesta,,dar trebuie sa le trimit o hartie prin care sa explik de ce am fumat,motivul...de ex am fost sfatuita sa spun ca incercam sa ma las de fumat si am avut o criza,,, si am fost la baie si mi am aprins tigarea...adika o minciuna ceva,,nu trebuie sa las totul asha... mai ales ca ei trebuie sa primeasca notificarea aceasta in maxim 15 zile,,,si timp nu prea mai am...trebuie tradusa si in portugheza,,limba oficiala,,deci cine ma poate ajuta in privinta asta,,pentru ca eu imaginatie nu am deloc... ma poate contacta la sirena_crosopterigian id de mess sau sirena_crosopterigian@yahoo.com,,,, si bineinteles contra cost,,,, va multumesc!!!
O amenda este cu totul altceva.
Daca este vorba de un proces civil nu riscati o pedeapsa privativa de libertate.
Un avocat din Portugalia ar fi in masura sa va apere corespunzator.
In tarile occidentale cu fumatul este o problema si in localurile publice.

Alte discuții în legătură

Ce am nevoie sa pot circula in ue cu copilul fara prezenta tatalui? Andra-2016 Andra-2016 Eu romanca, tatal copilului meu este portughez, copilul (de 11 luni) nascut in UK si recunoscut de tata pe certificat nastere, copilul are numele de familie si ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte dificila Alexandru112 Alexandru112 Buna ziua,am 24 de ani si sunt la prima abatere.am fost acuzat ca am ajutat persoane de origine albaneza in repetate randuri sa treaca ilegal frontera din ... (vezi toată discuția)
Avocat cu acreditare internationala an_na123 an_na123 Buna ziua, In anul 2008 ma aflam in Portugalia in vacanta. Acolo am fost arestat pt ca un domn de la o masa vecina m-a identificat ca fiind cel ce l-a ... (vezi toată discuția)