Cu surprindere am aflat astazi de urmatoarea situatie;
In urma cu 20 de ani, in urma unui proces, am fost executat silit pentru plata unor cheltuieli de judecata pe care am refuzat sa le platesc (pentru ca am considerat hotarirea judecatoreasca injusta).
In faza initiala, in 2005, executorul, ca mijloc de persuasiune, m-a amenintat ca va proceda la urmarirea si scoaterea la vanzare a apartamentului meu (proprietate personala). In consecinta a luat masura transcrierii somatiei in registrul de trancriptiunii al Biroului de Carte Financiara al sectorului 2 .
Pina la urma nu am avut ce face si am inceput plata. Dupa ce am platit 60% din acele cheltuieli de judecata am reusit sa conving creditorul si executorul sa renunte la restul de plata. (Erau si ei constienti ca a fost o nedreptate.)
Astazi dupa 20 de ani, din extrasul de carte funciara, am aflat ca apartamentul figureaza cu o sarcina: somatia transcrisa de executor in 2005. Adica executorul a intrerupt executia, dar omis sa faca demersurile de stergere a transcripitiei din 2005. Mai mult, peste 10 ani CEC-ul, unde faceam platile periodice, mi-a restituit ultima rata, executorul ne mai preluind-o de la CEC.
Intre timp executorul a decedat. Evident dosarul de executie a ramas la BEJ (o societate cu mai multi executori). Deci nu mai am cu cine discuta amanunte ci va trebui sa pun problema strict in termeni juridici. Din pacate, nu cunosc legea. Ce se intimpla in acceasta situatie? Nu intervine o prescriptie (de 3 ani parca)?
Va rog frumos, cine ma poate ajuta cu niste referinte din lege: trebuie sa ma pregatesc, sa am ceva argumente intr-o discutie pe care va trebui sa o am la BEJ unde se afla dosarul.
Multumesc pentru ajutor.
Multumesc.
Creditorul nici nu mai stiu daca mai e prin tara. Greu de dat de urma lui.
Am sunat astazi la BEJ si nu a fost prea incintat, ca va trebui sa caute prin arhiva dupa un dosar de 20 de ani etc.
I-am trimis o copie dupa somatia cu nr. de dosar, cu mentionea transcriptiei. Astept sa vedem ce face.
Oare sunt dependent de bunavointa lui sau este o obligatie legala sa solicite radierea transcriptei din cartea funciara?
Girant
mihaigaby
Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea.
Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de ... (vezi toată discuția)