Cere amanare prima infatisare. Avocatul este in spital, ca insotitor al unei rude.
Putem refuza cererea de amanare? Suntem reclamanti intr-un dosar, partaj juduciar, deschidere succesiune. Prima infatisare este dupa aproape 1 an, din februarie 2024 - ianuarie 2025 . Cu 8 zile inainte de proces, avocatul paratei a despus o cerere de amanare, atasand si o adeverinta de la medic, in care se precizeaza ca este insotitor al unei rude. Nu a cerut reprezentarea in lipsa. in intampinare. Pe adeverinta medical scrie ca avocatul este in spital din noiembrie 2024 si v-a fi pana la sfarsitul lunii ianuarie 2025. Desi este regretabila situatia d-lui avocat, ma gandesc ca, a avut la disozitie mai mult de 2 luni sa gaseasca o solutie: o cerere sa sa judece in lipsa, un alt avocat sa il substituie, sa anunte parata sa se prezinte personal, etc. Mi se pare o tergiversare a uni proces pentru care a durat 1 an doar sa ajungem la prima infatisare. Dl. avocatul al nostru, a declarat, fara sa ne ceara parerea, ca este de acord cu cererea d-nului avocat al paratului, fiindca " nu se poate refiza o persoana in spital" Personal, nu as fi fost de acord cu amanarea, din motivele prezentate mai sus. Va rog sa imi spuneti, daca se putea refuza cererea de amanare si care ar fi fost consecintele. D-na judecator putea sa refuze cererea ( daca si noi am fi refizat-o sau am fi lasat la aprecierea instantei? ?Nu s-ar fi terminat mai repede procesul, macar ca nu se mai adunau cele 3 luni de amanare? Avocatul nostru nu trebuia sa ne intrebe si pe noi daca suntem de acord? Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Colegial ca av nu te poți opune unei solicitări motivate de acte medicale.Dvs puteți sa solicitați în instanta personal respingerea cererii de amanare,judecătorul urmând a dispune...
Depinde de actele depuse ca proba, ce reieseaa din ele, care era situatia concreta etc. Puteati cere un termen scurt, imediat dupa luna ianuarie. Nu cunosc scopul urmarit de partea adversa, cine poseda bunurile, care ce interes are...
Faptul ca se prezenta personal parata nu schimba situatia. Sper sa nu se prelungeasca nevoia de insotitor...
Poti fi de acord sau nu cu cererea adversarului, sigur, insa cele 3 luni sunt putin fata de inca vreo 2 ani de proces de fond...