avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare in proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare in proces

Sotul meu este citat intr-un proces civil in calitate de parat.
Prima infatisare are loc peste 2 zile, dar sotul meu a facut un accident vascular si este internat in spital.

Ce trebuie sa facem? Din lipsa banilor nu avem avocat si nici eu ca sotie nu am procura sa il reprezint, sa pot depune acte la dosar, ptr ca nu ne asteptam la acest accident.

Intrebare?

Cum putem informa instanta despre faptul ca este in spital si nu poate veni la prima citatie?

Se poate amana procesul daca paratul nu apare la prima infatisare si nu-si motiveaza lipsa la momentul respectiv ci doar retroactiv?

Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 08:44, 12 Martie 2013
Pentru neprezentare nu se amana procesul; dar puteti sa depuneti prin registratura, o cerere de amanare motivata de faptul ca acesta se afla in spital, la care anexati de actele medicale .

Solicitati un nou termen. In conditiile acestea ar fi bine sa contactati un avocat, din localitatea dvs., care sa il reprezinte la proces.
Processul este maine.

Sa inteleg ca pot depune aceasta cerere de amanare prin registratura , eu, sotia fara a fi necesar sa am procura ? Sau o pot depune si prin fax?

Multumesc f mult ptr raspuns
Puteti depune si prin fax.
Eventual trimiteti si fisa de internare
Mentionati nr. dosarului si termenul de maine.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata in 8 luni si am citatie intr-un proces civil ca parat tudor_mihai tudor_mihai Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 luni si am ptrimit citatie intr-un proces civil si nu ma pot prezenta . Daca depun concediul medical prenatal, pot cere ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu te prezinti la prima citatie intr-un proces civil in care ai calitatea de parat husseincudop husseincudop Sunt citat in calitate de parat intr-un proces civil, fond pretentii si din motive de ordin financiar nu am putut angaja un avocat. In acest context nu am ... (vezi toată discuția)
Dosar adoptie robert172 robert172 Buna seara, Eu si sotia mea suntem chemati la tribunal la o data fixa, dar nu putem ajunge in acea zi sub nicio forma niciunul dintre noi. In citatie scrie ... (vezi toată discuția)