avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt insarcinata in 8 luni si am citatie intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt insarcinata in 8 luni si am citatie intr-un proces civil ca parat

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 8 luni si am ptrimit citatie intr-un proces civil si nu ma pot prezenta . Daca depun concediul medical prenatal, pot cere amanarea cauzei pana dupa ce voi naste., adica ptr 2-3 luni?Multumesc
Cel mai recent răspuns: tudor_mihai , utilizator 10:45, 1 Ianuarie 2010
Sigur. Formulati o cerere in care indicati numarul dosarului si termenul de judecata, aratati motivele pentru care nu va puteti prezenta si solicitati amanarea cauzei cu rugamintea de a se acorda cel mai lung termen posibil.
Atasati la cerere inscrisurile medicale care dovedesc cele sustinute de dvs.

De asemenea, aveti posibilitatea de a va angaja un avocat care sa va reprezinte (fara a fi nevoie sa fiti prezenta) precum si posibilitatea de a solicita judecarea cauzei in lipsa (daca este vorba de o cauza care nu implica neaparat prezenta dvs.)
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2009
Elena Anghelescu, Avocat
Va multumesc mult ptr raspuns! Primul termen il am in 04 ian si cu siguranta nu mai am cand sa formulez cererea de amanare......ca urmare nu ma voi putea prezenta; in acest caz se va da un alt termen sau voi primi o amenda ptr neprezentare?
Multumesc!
An nou fericit!!!!!
Raspunsul la intrebarile dvs. depinde foarte mult de obiectul cauzei. In principiu, intr-un proces civil, ca parat, nu sunteti obligata sa va prezentati. Cauza e posibil sa se amane (dar din alte motive, nu din cauza lipsei dvs.), dar e posibil si sa se termine la acest termen. Amenda pentru neprezentare nu veti primi.
Un an nou fericit va doresc si dvs. Aveti grija de bebe, nu va stresati cu procesul.:)
Daca este prima data cand sunteti citata si nu va prezentati nu o sa fiti amendata. Mai exista insa si posibilitatea de a fi reprezentata la acest termen de catre sotul dumneavoastra pe baza unei procuri notariale si o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste imposibilitatea de a va prezenta la acest termen. Chiar si fara aceasta procura la termenul de pe 4 ian se poate prezenta sotul doar cu adeverinta medicala.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare in proces alertbrain alertbrain Sotul meu este citat intr-un proces civil in calitate de parat. Prima infatisare are loc peste 2 zile, dar sotul meu a facut un accident vascular si este ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la prima infatisare de divort midnightk midnightk Va salut! Am si eu o nelamurire: Am deschis proces de divort de comun acord cu partenerul, am depus cererea la tribunal si am prima infatisare in cateva zile. ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces cu casa de pensii.am primit ... Cancel Alous Cancel Alous Am chemat în instanță Casa Județeană de Pensii.Am primit prima citație în febr. ,ptr.03.apr. Din cauze obiective,nu m-am putut prezenta,fiind primul ... (vezi toată discuția)