avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune . Buna ziua, rog sa ma ajute cineva in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune . Buna ziua, rog sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: Socrii ...

Buna ziua, rog sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: Socrii mei au decedat, ultimul in 1989. Au lasat mostenire cateva tetenuri si casa in care locuiau construita in 1932. Au avut 2 copii, eu si un frate, fratele a decedat in 2011 lasand 2 copii , inainte de a deceda a deschis mostenirea dupa parinti , insa declarat in masa succesorala doar terenurile nu si casa, deaorece a considerat ca, casa trebuie sa-mi ramana mie si nu l-a interesat. Asadar avem Sentinta cu imparteala terenurilor iar casa a ramas" in aer". Am vrut sa intabulez casa si nu pot. Mentionez ca nu avem nici autorizatie nici acte, decat ca e inscrisa in registrul agricol. Cum as putea sa o trec pe numele meu avand in vedere ca nepotii mei sunt deacord si nu au nici o pretentie la casa, eu locuind din totdeauna, renovando in totalitate. Unde as putea rezolva la Notariat sau instanta?? Mai mentionez ca mi s-a eliberat un certificat de atestare constructii pe numele meu insa s-a scris ca e edificata in 1932 cand eu nu eram nascuta si deci se arata faptul clar ca a fost al parintilor dar nu a fost adusa in masa succesorala pentru partaj.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:19, 30 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă succesiunea după părinți a fost dezbătută în instanță, tot pe calea instantei trebuie sa mergeți.
Apoi, fratele dvs a rămas moștenitor dupa părinți. Asta înseamnă că a acceptat întreaga masă succesorala (nu doar terenurile care l-au interesat).
Degeaba nu au nepoții pretenții.
Ei își mostenesc tatăl, iar tatăl lor ii moștenește pe bunici.
Daca vreti sa ramaneti dvs cu casa, cel mai probabil, va trebui sa le achitați sulte nepoților dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Lacd Lacd Buna ziua, 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)