Bună ziua,va rog sa ma ajutați cu un sfat.Acum 15-20 de ani concubinul mamei mele si-a cumpărat o mașină pe care a inmatriculat-o pe numele lui la locația mamei(ea fiind proprietara).Între timp mama a vândut casa,s-a despărțit,si-a luat alta casa în aceiași localitate dar ce-i de la primărie au mutat masina concubinului la impozit și o obliga pe mama sa îl plătească. Cum putem sa ii acționăm în judecata?sunt 13-14 ani de când plătim acest impozit,mama nefiind proprietarul mașini și masina fii înmatriculată la fosta casa a mamei.Multumim.
Masina nu depinde de rolul casei. Poti sa nu ai casa pe numele tau dar sa ai masina si sa platesti impozit pentru ea, separat de impozitul pe casa/teren. Eu, de exemplu, cand mi-am cumparat prima masina nu aveam o casa pe numele meu. Am inmatriculat masina pe numele meu si am platit impozit, separat de proprietarii casei.
Poate mama aparea totusi pe titlul de proprietate al masinii, altfel nu vad cum ar fi mama dvs obligata sa plateasca impozit pentru acea masina.