avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, sunt separată de soț, urmează să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, sunt separată de soț, urmează să divorțăm după ...

Buna seara, sunt separată de soț, urmează să divorțăm după 25 de ani de căsătorie .El are o casa moștenire, poate să vândă casa fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:32, 30 Ianuarie 2025
Buna seara, da. Este proprietar exclusiv al oricarui bun dobandit prin mostenire inclusiv daca data dobandirii este in timpul casatoriei, prin urmare acea casa nu intra la partajul intre soti si nu aveti niciun drept asupra ei. Daca insa ati facut imbunatatiri la imobil in timpul casatoriei, aveti un drept de creanta proportional cu cota dvs de participare la acele costuri de imbunatatire, dar sotul oricum poate sa o vanda.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2025
Madalina Pascu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bandi2 bandi2 buna. vreau sa intreb,daca o femeie,a trait alaturi de sot,28 de ani,si acum vrea sa se desparta,deoarece sotul,vrea sa o dea afara din casa.se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)