avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Important! Buna ziua! Am o problema maricica. In ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Important! Buna ziua! Am o problema maricica. In blocul meu, cateva apartamente ...

Buna ziua!

Am o problema maricica. In blocul meu, cateva apartamente au refuzat sa-si puna detector de caz, prin urmare conform legislatiei gazele au fost oprite pentru toti locatarii din bloc. Asociatia ii va da in judecata pe cei care au refuzat. intrebarea este pot si eu sa-i dau in judecata pentru a grabi procesul de a drumul la gaze? sau ce ma sfatuiti sa fac, deoarece avem o saptamana in aceste conditii.
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 16:59, 5 Februarie 2025
Buna ziua

Eu cred ca mai mult veti complica lucrurile si veti da ocazia vecinilor rauvoitori sa tergiverseze si mai mult.

De grabit nu veti grabi nimic.

Dupa ce se termina procesul ii puteti da in judecata pe cei vinovati pentru a cere despagubiri.
Buna ziua!

M-am gandit si la asta, dar pana se solutioneaza in instanta, noi nu avem gaze. Stim foarte bine cat de incet merg lucrurile in instanta. Daca dureaza cateva luni , asta inseamna ca in conformitate cu legea, firma nu poate da drumul la gaze. Nu exista o derogare cumva? Multumesc
Putei sa cautati alte hotarari ale altor instante unde au fost obligati locatarii sa isi monteze detector de gaze si au platit si despagubiri.Apoi le aratati celor care refuza si le comunicati ca vor plati sicheltuielile procesului si despagubiri.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
w_v_w_v, utilizator
Puteti sa le platiti detectoarele de gaze din fondurile asociatiei, apoi ii puneti la plata....ca sa dati drumul la gaze. Faceti proiect sa puneti teava separata de gaze ...si incercati sa o montati ca sa nu mai fie probleme pe termen lung
Degeaba platesc detectoarele daca refuza accesul pentru montare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare gaze Aimee27 Aimee27 Locuiesc intr-un bloc cu 60 de apartamente. Dintre acestea, 5 apartamente au refuzat montarea senzorilor pt gaze iar consecința a fost oprirea furnizării ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Din cauza câtorva proprietari care nu vor să-și pună detectoare de gaze, distribuitorul a deconectat tot blocul și nu mai avem gaze de 3 săptămâni. ce putem face în situația asta? CarlaGabriela CarlaGabriela Buna ziua! De 3 saptamani tot blocul in care locuiesc este deconactat de la reteaua de gaze din cauza catorva apartamente care nu vor/nu pot sa-si puna alarma ... (vezi toată discuția)