avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua Am o vechime de 24 ani și 3 luni , fără ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua Am o vechime de 24 ani și 3 luni , fără perioada ...

Bună ziua
Am o vechime de 24 ani și 3 luni , fără perioada de șomaj de 9 luni dinainte de 2001. Șomajul este necontributiv , dar se încadrează în stagiile necontributive care fac parte din vechime ?
Dacă nu mi se iau în considerare cele 9 luni de șomaj la vechime , este rentabil sa închei un contract cu Casa pensiilor pt 9 luni ca să fac 25 ani de vechime ? Care ar putea fi diferența la valoarea pensiei dacă as rămâne la 24 ani și 3 luni , față de 25 ani? Acum plata contribuției pt contractul cu Casa de pensii este de 1013 lei lunar , însemnând 9117 lei pt 9 luni .
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:56, 31 Ianuarie 2025
Dacă nu realizați condiția de stagiu complet contributiv din anexa 5 nu merita să vă completați stagiul contributiv doar până la 25 ani. Investiția se va recupera in aproximativ 20 de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual cas ralucapascal ralucapascal Buna dimineata, In prezent am un venit net de 1200 lei, aproximativ 34 de ani vechime (nascuta in martie 1963) Doresc sa inchei un contract individual ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa ... Corneliu0962 Corneliu0962 Buna ziua, In perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa I si 4 ani si 6 luni grupa II. Conform legii mi s-ar reduce varsta de pensionare cu 4 ani ... (vezi toată discuția)
Scuze pentru greșeală, am s26 de ani stagiu complet de cotizare ... Mihaela Princi Mihaela Princi Scuze pentru greșeală, am s26 de ani stagiu complet de cotizare contributiv din care 14 ani și 6 luni lucrați în grupa a doua.Ce stagiu complet de ... (vezi toată discuția)