avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am urmatoarea situatie: Am achizitionat(eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am urmatoarea situatie: Am achizitionat(eu cu sotul) ...

Buna seara. Am urmatoarea situatie:
Am achizitionat(eu cu sotul) un teren de 860 mp, impreuna cu cumnatul.
Noi(eu si sotul) suntem in faza de ridicare a unei case pe teren.
Terenul inca nu a fost impartit legal. Dar cand ne-am facut proiectul la casa, am specificat arhitectului sa faca, casa, pe 430 mp doar, deoarece, ceilalti 430 mp ii revin cumnatului. Proiectul casei este facut in asa fel incat, atunci cand se va face impartirea, sa avem distanta legala de la casa la gardul cumnatului, sa fie totul in regula, legal.
Mentionez ca initial discutasem sa facem duplex, dar dupa ne-am razgandit sa facem fiecare separat. La acel moment nu am pus accent pe acte, sa avem fiecare partea lui teren in acte.
Doar ca acum, cumnatul doreste sa facem impartirea, pentru ca doreste si el sa isi ridice casa.
Noi inca suntem in constructii, avem totul in regula, legal, dar intrebarea este: ne poate afecta cu ceva stadiul proiectului nostru, daca impartit acum terenul(sa facem contract vanzare-cumparare catre cumnat)?
Casa noastra este P+M si suntem momentan la parter. Nici placa de la parter inca nu am ridicat-o.

Alte discuții în legătură

Inaltimea gardului molita molita buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)
Evaluare casa construita volar volar Buna ziua, Am construit o casa P+E printr-o firma de constructii urmand a lua un credit pt ea. Casa este intr-un cartier rezidential in care se construiesc ... (vezi toată discuția)
Proceduri necesare schimbare acte deeagirl deeagirl Buna,as dori sa stiu ce proceduri sunt necesare pentru pentru a fi trecute actele unui teren si o fundatie pe numele meu si al viitorului meu sot,mentionez ca ... (vezi toată discuția)