Buna ziua!
As dorii sa reclam un medic de familie, care sunt pasii, unde ma pot adresa?
Marti 28.01.2025, am
facut o programare la dansa pt joi, asistenta spunand ca pot sa ma prezint intre orele 14-15.
Joi 30.01.2025, m-am prezentat usa inchisa. Vineri dandu-mi mesaj ca a uitat de mine, avand o urgenta. I-am spus asistentei ca vin sa ridic fisele familiei mele ( mama, tata, frate, eu).
Ma prezint vineri, dar am ridicat doar fisele familiei, fiindcă FISA MEA NU ESTE DE GASIT.
Spunandu-mi ca poate m-am mutat eu si nu mai stiu unde mi-am mutat fisa, trimițându-ma la CAS, sa ii mint pe dansii ca eu nu stiu de medic de familie am, sa imi spuna CAS.
Eu niciodata si nici parintii mei nu mi-au mutat fisa.
In anul 2022 medicul de familie s-a pensionat, preluand pe rand 2 medici,
Practic istoricul meu medical de cand m-am nascut nu exista!
Răspunsul este foarte clar, dacă nu sunteți asigurată, NU aveți un medic de familie.
Puteți să obțineți informații suplimentare de la CAS.
Medicul de familie, supraviețuiește din banii pacienților asigurați.
Cu tot respectul - pe care dintre cei 3 medici ii veti reclama ? si ce credeti ca ar putea pati vreunul dintre ei ? Nici Colegiul Medicilor , nici vreo alta autoritate nu ar putea identifica ce medic dintre cei care au preluat succesiv cabinetul v-a ratacit fisa . Pe de alta parte , cata vreme nu sunteti pacientul medicului , ca nu sunteti asigurat , Casa de Sanatate nu i-ar deconta o eventuala consultatie , si munca patriotica nu cred ca fac . Din cate stiu ( dar eu nu sunt jurist ) , pentru neasigurati se deconteaza doar medicina de urgenta . Ar fi trebuit- din momentul in care nu ati mai platit asigurare - sa va ridicati fisa de la medic , ca nu cred ca au obligatia sa faca arhiva pentru dvs. Intr-adevar , cabinetul a facut o greseala , in sensul ca nu trebuia sa va elibereze fisele celor din familia dvs. fara o imputernicire notariala , sunt documente cu caracter personal .
CHKA, corect asa e, nu trebuia sa mi le dea, aveti perfecta dreptate!!
Din ce am inteles, eu trebuia sa imi caut un nou medic de familie sa fac o cerere ca vreau sa ma preia si astfel făcându-se transferul de la vechiul medic la noul medic, NU SA LE IAU EU PERSONAL.
Atata timp cat eu nu am mai figurat ca asigurat, trebuia sa mi se dea fisa, nu este vina mea ca s-a pensionat primul medic, apoi au fost preluati pacientii de catre alti 2 medici pe rand, fisa mea este acolo, nu mi s-a dat, nu am cerut-o, nici macar nu am stiut ca trebuie imi retrag eu fisa daca nu mai lucrez, pt ca evident ca o retrageam!
Asta trebuia sa o faca medicul, zic eu…daca nu mai doreste sa imi tina fisa, sa mi-o dea…sau sa imi anunte parintii, nu sa dispara pur si simplu.
Adica din 4 fise, mai sunt 3. Culmea fisa tatalui meu au avut-o, desi tata nu mai lucreaza in tara din 2017. Desi nici el nu mai figurează ca asigurat, dar fizic fisa a fost la ei.
Iar eu sincer de teama le-am luat pe cele 3, sa nu dispara si ele. Eu le-am
cerut, dansa mi le-a dat fara nici o problema.
Iar fisa mea este acolo, TREBUIE SA FIE ACOLO, nu cred ca ar fi avut dreptul sa o distruga, sa o arunce fara a ma anunta pe mine sau familia.
Acum vina nu este medicilor, pt ca fizic de fise se ocupa asistenta, aceeasi asistenta a fost si la medicul 2 si la medicul 3. Dar pot reclama asistenta? nu cred, nu stiu….ea apartine de medic.
Eu ce sa fac acum? sa imi las fisa acolo cu datele personale acolo si sa uit de ea ca si cum nu ar exista? …nu se poate nici asa!
Si da,daca as reclama sigur nu ar patii nimic, dar reclamatia ar ramane acolo in sistem si daca in viitor cineva ar mai reclama cu siguranta ar primii o amenda sau ceva…nu stiu
Este clar ca eu nu figurez la medicul care este in prezent aceasta preluand cabinetul de nici un an de zile.
Iar asistenta, ce sa va spun…o atitudine fara cuvinte, imi spune ca are 3000 de pacienti si ca nu este vina ei ca fisa mea nu a fost langa celelalte 3 fise si multe altele.
Unde au stat 3 fise, putea sa mai stea una, daca nu, aveau un nr de contact sa imi spuna sa o ridic.
Iar in ce costa banii, nici nu am mai fost asigurata, ca sa le platesc salariile, dar nici nu am beneficiat de vreo minima consulatie din partea lor, cum s-ar spune pe ochii frumosii, din punctul acesta de vedere.