avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Flip.ro daună telefon
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Flip.ro daună telefon

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu o părere:

Am vrut să vând un telefon și l-am evaluat pe Flip.ro.
Am descris telefonul ca fiind în stare perfectă (carcasă, ecran), mi-au afișat prețul pe care îl voi primi dacă descriea mea este corectă (1349 lei) + voucher emag (500 lei) și l-am expediat.
Telefonul a fost evaluat la 1349 lei (conform descrierii mele: telefon în stare perfectă), la detalii precizându-se că 500 lei voucherul emag nu poate fi aplicat (din vina mea).
Am refuzat oferta și am cerut expedierea lui către mine, pt a-l trimite la o altă companie care îmi oferea aceeași sumă pe care aș fi primit-o de la Flip.ro, cu voucherul inclus.

Cei de la flip.ro mi-au expediat telefonul în stare degradată (o zgarietura pronunțată pe carcasă, care este prea adâncă pt a fi considerată ca fiind făcută din greșeală, în timpul verificarilor).
I-am contactat pe chat, pe e-mail, le-am explicat că acest telefon a fost recepționat de ei în stare perfectă, altfel ar fi scăzut prețul pt aspect, ceea ce nu s-a întâmplat, căci din suma s-a scăzut doar voucherul emag.
Am cerut ca variantă de rezolvare să preia telefonul, să îl repare și să îl trimită în starea în care l-au primit (ecran și carcasă prefecte).

După câteva schimburi de e-mailuri, au confirmat că telefonul a ajuns la sediul lor 'conform ofertei primite pe site-ul Flip.ro' (respectiv, în stare perfectă) și m-au informat că vor verifica la firma de curierat dacă s-au constatat nereguli în timpul transportului CĂTRE EI.
Le-am răspuns că verificarea transportului către ei mi se pare doar o modalitate de a amâna luarea unei decizii cu privire la dauna provocată, din moment ce telefonul a fost recepționat de ei în stare perfectă.

Mi-au răspuns că au făcut verificări, nu au fost semnalate nereguli la transport, telefonul 'a fost depozitat în service-ul Flip.ro în cutie și folie cu bule, astfel, asupra produsului nu s-a intervenit în niciun fel' și că ar fi trebuit să deschid coletul în prezența curierului.
Așadar, confirmă că scăderea prețului este cauzată doar de neaplicarea voucherului, nu de aspectul telefonului (care a fost recepționat de Flip.ro în stare perfectă, așa cum l-am descris).

Cu alte cuvinte, mi-au transmis că eu mi-am distrus singură telefonul.
Vă cer părerea în acest caz: mă gândesc să fac plângere la poliție și să îi chem în instanță.
Imi puteți spune care sunt pașii de urmat și dacă am câștig de cauză?
Cazul meu nu este singular, aceasta este o practică frecventă a celor de la Flip.ro, sunt numeroase povești pe internet ale oamenilor care și-au primit bunurile distruse în urma refuzului de a încheia tranzacția.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Dreptul de retur al unui produs defect cristiulian cristiulian Buna ziua, Am o nelamurire in privinta unei comenzi facuta cu ceva timp in urma, la distanta. Dupa o prealabila consultare telefonica si citirea ... (vezi toată discuția)
Emag sustine ca am spart tv-ul ce l-am trimis retur. cum sa procedez? chetraruc chetraruc Nu, nu am spart niciun TV. L-am trimis retur pentru ca pur si simplu nu mi-a placut produsul. Azi am fost sunat si mi s-a spus ca TV-ul este spart dar ... (vezi toată discuția)
Țeapă quickmobile alexandru20146 alexandru20146 Bună ziua, Am făcut nefericita alegere de a cumpăra de la Quickmobile. Mi-am luat un telefon Asus Zoom ZX551ML 128gb și în jumătate de an mi-au ... (vezi toată discuția)