avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lociuesc de mai multi ani in strainatate,de 18 luni nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lociuesc de mai multi ani in strainatate,de 18 luni nu am platit ...

Lociuesc de mai multi ani in strainatate,de 18 luni nu am platit intretinerea intrucit am cerut explicatii asociatiei pentru toate cheltuilele care sunt puse la apartamentul(nelocuit) meu avind in vedere ca am doar facturiile care mi le-a dat furnizorul si reprezinta cheltuielile apartamentului pentru incalzire!Am solicitat listele de plata de ciind nu a fost platita intretinerea si refuza sa-mi dea expilcatii ,sau sa-mi arate listele!ce demersuri as putea face pentru a intra in posesia acestor liste ,in baza carui articol de lege pot sa am acces la liste pentru a vedea care sunt cheltuielile justificate si care nu(orice cheltuiala trebuie dovedita cu facturi)???
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
alice33, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:08, 2 Februarie 2025
Buna ziua

Temeiul legal este legea 196/2018:

Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.

Articolul 57
Președintele asociației de proprietari are următoarele atribuții:
e) răspunde în scris la sesizările și contestațiile scrise ale proprietarilor din condominiu în termen de maximum 10 zile de la primirea acestora;

Deci trebuie sa luati legatura, in scris (scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire) cu presedintele asociatiei.

Asociatia nu a procedat corect neinformandu-va in legatura cu aceste aspecte, insa nici dvs nu ati procedat corect neplatind intretinerea atat de mult timp. Legal aveti dreptul sa cereti explicatii si sa contestati sumele in termen de 10 zile de la afisare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc intr-un bloc de locuinte sociale.unde apa ... siameza100 siameza100 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de locuinte sociale.unde apa calda si caldura, sunt la comun. Administratorul blocului afiseaza cheltuielile/apartament , ... (vezi toată discuția)
Cum pot refuza plata unor reparatii din bloc Andrei.radu Andrei.radu Bună seara, locuiesc într-un bloc nou, și de curând președintele împreună cu unul din cenzori au hotărât sa schimbe firma de vidanjare. Și au stricat ... (vezi toată discuția)
Bună seara! care sunt prevederile legale care dau dreptul administratorului ... vasile coman vasile coman Bună seara! Care sunt prevederile legale care dau dreptul administratorului de bloc să refuze incasarea cheltuielilor la întreținere pe motiv că nu ... (vezi toată discuția)