avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In urma cu 3 ani am depus o cerere de obtinere a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In urma cu 3 ani am depus o cerere de obtinere a pensiei in Romania ...

Maria S
Uk,

Buna ziua,
In urma cu 3 ani am depus o cerere de obtinere a pensiei in Romania( am 69 de ani). Cererea mea a fost inregistrata, la Casa de Pensii Alba si s-a oprit acolo. In Romania am lucrat 14 ani si 3 luni si am nascut cinci copiii.

Va rog sa imi dati un sfat.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
Maria SB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maria SB , utilizator 16:31, 2 Februarie 2025
Pentru a obtine o pensie in tara trebuia sa aveti acum 3 ani , minim 15 an stagiu de cotizare..dvs spuneti ca ati lucrat 14 ani si 3 luni.

Reducerea varstei de pensionare se aplica la femeile care au realizat stagiul complet de cotizare CONTRIBUTIV prevăzut de lege (anexa nr. 5 la lege) si au născut şi crescut copii până la împlinirea vârstei de 16 ani.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care ... sammy44 sammy44 Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care au născut . Eu am 24 ani și 3 luni vechime , beneficiez de cele 6 luni de reducere? Sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru femei cu 5 copii gutersergiu gutersergiu Buna ziua o femeie nascută in 1996 care a lucrat din 1982 de la vârsta de 16 ani , cumulând 35 ani de cotizație la fondul de pensii când poate solicita ... (vezi toată discuția)
Vechime minima pentru pensionarea la femei demeter rozalia demeter rozalia La ce varsta se poate pensiona in prezent o femeie si care este durata minima lucrata pentru a beneficia de pensie. Exista si posibilitatea pensionarii inainte ... (vezi toată discuția)