avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- va rog sa ma lamuriti intr-o problema : ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- va rog sa ma lamuriti intr-o problema : Sunt singur ...

Mostenire- va rog sa ma lamuriti intr-o problema : Sunt singur copil la parinti, tatal decedat, mama traieste. Am renuntat la mostenirea dupa tata. ( nefiind informat asupra consecintelor ulterioare). In familie au mai descoperit niste pamint dupa bunicii paterni. Eu am doi copii. In cazul acesta eu mai mostenesc ceva dupa tata? ; copiii mei mai au drept la mostenire, sau intra alaturi de mama rudele din linia a doua( veri de unchi)?
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 15:54, 5 Februarie 2025
cititi-va declaratia. sigur aveti si dvs un exemplar

Cristina-Oana a scris:

Multumesc. Deci refuzul se refera strict la ce era in patrimoniu dezbatul la succesiune in momentul dezbaterii? Sau se refera inclusiv la tot ce mai poate sa apara ulterior in patrimoniu, ex dupa bunici, strabunici, ce nu se stia inainte si au aparut ulterior?

Nu mai moșteniți nimic din partea tatălui. Renunțarea este totală. Dar o veți moșteni pe mamă când va fi momentul, desigur ceea ce va fi în patrimoniul acesteia.

Cristina-Oana a scris:

Multumesc. Deci refuzul se refera strict la ce era in patrimoniu dezbatul la succesiune in momentul dezbaterii? Sau se refera inclusiv la tot ce mai poate sa apara ulterior in patrimoniu, ex dupa bunici, strabunici, ce nu se stia inainte si au aparut ulterior?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu are copii, dar traieste mama acestuia? SurduLaurentiu SurduLaurentiu Buna seara, Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu a fost casatorit si nu are copii, insa mama acestuia traieste? Multumesc, Alina (vezi toată discuția)
Drept mostenire dupa sora vitrega ottilia2805 ottilia2805 Mama mea avea 5 ani cand i-a murit mama. Tatal, se recasatoreste si in urma casatoriei se nasc o sora si un frate. Sora, nu se casatoreste niciodata si nici nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinte cu copii Teodor.Popescu Teodor.Popescu Buna ziua, Tatal meu a murit si pe urma lui a ramas un apartament care e co-proprietate cu mama mea. Mama tatalui a murit, iar tatal tatalui a divortat ... (vezi toată discuția)