Buna ziua,nu. Mi s- a luat in considerare anii de pensie in grupa 1,SI am citit ca trebuie sa dau statul in judecata pentru recunoașterea stagiului.Daca mai poate lamuri cineva,sau cheltui banii cu un avocat?
Daca vi s-au luat in calcul anii lucrati in grupa de munca, de ce mai trebuie sa dati in judecata statul ? Detaliati.
Daca anii lucrati in grupa de munca, nu apar la anii luati in calcul pentru puncte de stabilitate, asa este legea. Trebuie modificata legea ca sa aveti sansa de castig in instanta. In puncte de stabilitate se iau incalcul doar anii lucrati efectiv paste 25 ani.
Am lucrat 20 ani in grupa 1 ,SI stiu ca valorau dublu,se socoteau an pe an,am platit contribuții pentru spor de grupa,aproape dublu,SI acum nu se iau in socoteala.Am inghitit 20 ani gazele de la Savinesti ca acum sa mi se fure din pix anii de grupa?Nu cred CA este corect.
Am ieșit la pensie in 2006 cu 290 lei pensie care s- a tot marit in fiecare an,,dar colegii mei care au ieșit după 1,2,3 ani au cite4-5 mii lei pensie,zic ca au prins o alta lege,dar mie nu mi-au marit-o,decit cu ce se mai actualiza in fiecare an ,am acum 2500 lei ,noroc cu mărirea din septembrie.Amcitit pe forum ca trebuie sa dai in judecata statul ca nu au calculat , poate,bine pensia.Am aflat de la fostii colegi cit au pensia SI de asta m-am gândit ca este undeva o greșeala.
Este dreptul dvs., sa deschideti actiune in instanta, dar se va tine cont de legea actuala.
In mesajul meu anterior, am mentionat ca este necesara o modificare a legii, legat de anii lucrati in grupa de munca. Nu sunteti singurul in aceasta situatie. Este vorba de vreo 700.000 de actuali pensionari, aflati in aceeasi situatie.
Inteleg ca este o initiativa sindicala care cere Avocatului poporului sa sesizeze Curtea Costitutionala. Vom vedea daca se intampla ceva.