avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! Sint FEMEIE, nascuta 27.04.1963. Cand pot ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! Sint FEMEIE, nascuta 27.04.1963. Cand pot depune ...

Buna ziua ! Sint FEMEIE, nascuta 27.04.1963. Cand pot depune dosarul de pensionare limita de varsta ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:51, 3 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In 27.09.2025 , la implinirea varstei standard de pensionare , cu minim 15 ani stagiu contributiv , stagiul complet de cotizare fiind de 33 ani si 1 luna . Daca aveti depasit stadiul complet de cotizare cu cel putin 5 ani - adica 38 ani si 1 luna - oricand de acum inainte , dar 33 ani si 1 luna trebuie sa fie contributivi . Daca aveti acest stagiu contributiv indeplinit , dar depasit cu mai putin de 5 ani , puteti accede o pensie anticipata ( cu penalizare ) si acum . Daca nu aveti acest stagiu complet contributiv , ( sau aveti un stagiu mai mic ) , va trebui sa asteptati pana in sept a.c.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care ... sammy44 sammy44 Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care au născut . Eu am 24 ani și 3 luni vechime , beneficiez de cele 6 luni de reducere? Sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata, procent de diminuare doinacirciu doinacirciu daca in noe 2013 implinesc 58 ani si 2 luni si am 38 ani si 2 luni vechime neintrerupta, cat va fi penalizare la pensionare anticipata? multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensionare ralucapascal ralucapascal Buna ziua, Lucrez din 1979 cu intrerupere 1981 - 1983. Sunt nascuta in 2 martie 1963. Cand pot iesi la pensie cel mai devreme? Cei doi ani de intrerupere ... (vezi toată discuția)