avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Santaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Santaj

Cum se poate proba santajul cu sanse de reusita in instanta?
Dezvoltatorul mi-a vandut o casa cu antecontract de vanzare-cumparare, apoi nu si-a respectat termenul de predare cu un an. Apoi si-a pierdut dreptul de proprietate asupra terenului pe care a construit casa prin rezilierea contractului cu proprietarul terenului pentru neplata. Proprietarul terenului ne-a contactat ne-a santajat sa cumparam terenul la un pret dublu pentru ca acum avem o casa construita deja pe un teren care este al lui.
Cum se poate proba santajul in acest caz?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
imi pare rau, nu e vb de santaj.
va veti judeca.
Multumesc pentru raspuns.
Totusi nu ati specificat cu cine sa ma judec?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu proprietarul terenului, desigur ca el va solicita bani și cum dvs nu o sa ii dati cat cere, o sa va dea un judecata.
Poate ar trebui sa mergeti la avocat cu ce acte aveti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
I-am platit terenul proprietarului, ca sa protejez investitia (casa). Dezvoltatorul a pierdut terenul pe care a construit dupa ce eu i-am platit 80% din valoarea intregii constructii, deci am platit si terenul aferent (sau macar o parte din el proportional) proprietarul terenului care a reziliat contractul cu dezvoltatorul trebuia sa se judece cu el cu dezvoltatorul, dar a ales sa ne santajeze tot pe noi pe clientii aceluiasi dezvoltator. "Cumparati terenul de la mine cu cat vrea eu sau va daram casele de pe terenul meu". Nu inteleg care este vina mea aici? Sistemul de justitie din Romania pare ca-i favorizeaza pe acesti escroci organizati sa insele. Vedeti cazul Nordis!
Ar fi trebuit să vă cereți banii înapoi după expirarea antecontractului. În acest fel v-ați fi protejat.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! doresc sa cumpar un imobil de la un dezvoltator din ... emaema3 emaema3 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil de la un dezvoltator din Bucuresti. Cladirea este de 3 etaje, cu finalizare in august 2025. Ceea ce ma sperie este faptul ... (vezi toată discuția)
In luna ianuarie, anul trecut am incheiat un antecontract cu ... darkynok darkynok In luna ianuarie, anul trecut am incheiat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar pentru un apartament, achitat integral la momentul acela. Termenul pt ... (vezi toată discuția)
Tva imobiliare de la 19% la 5%, antecontract semnat in 2021, blocul se finalizeaza 2022 ElenaC84 ElenaC84 Buna ziua, Am dat avans pentru un apartament cu 3 camere intr-un bloc in constructie cu termen de finalizare in 2022 (pret apt 116k+TVA 19% =137.000) . ... (vezi toată discuția)