avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - divort la notar Buna ziua, am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - divort la notar Buna ziua, am divortat la ...

Pensie alimentara - divort la notar

Buna ziua, am divortat la notar acum 9 luni insa nu s-a precizat nimic legat de pensia alimentara. O mai putem face acum prin notar sau doar in tribunal?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:48, 11 Februarie 2025
Buna ziua,

Cata vreme obligatia de intretinere a fost stabilita in natura, si, in speta , nu exista un acord pentru a modifica acea conventie de divort, va puteti adresa instantei de judecata.

In speta, instanta il va obliga pe parat la plata unei pensii de intretinere, in cota de 1/ 4 din venitul net efectiv realizat, nu mai putin de salariul minim pe economia nationala, cand nu este prestata o activitate neremunerata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar, custodie exclusiva Sorina_Sofia Sorina_Sofia Buna ziua! Va rog un raspuns la intrebarile mele. Am decis cu sotul sa divortam la notar cu copil minor. Sotul mi-a cerut sa renunt la pensia alimentara, ... (vezi toată discuția)
In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze că pe ... suciu_diana suciu_diana In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze că pe lângă pensie să plătească cotă-parte la creșă privata, unde deja e înscris copilul? (vezi toată discuția)
În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia ... Turturica Liliana Turturica Liliana În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia alimentare pentru minor, aceasta va rămâne în același cuantum pana la majoratul ... (vezi toată discuția)