avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot întra în posesia unui teren ,@aflat în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot întra în posesia unui teren ,@aflat în proprietatea ...

Cum pot întra în posesia unui teren ,@aflat în proprietatea statului român,menționez ca terenul a fost lucrat de noi și părinți noștri în jur de 40 de ani,va mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
Elena Luminița cocea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:50, 4 Februarie 2025
Depinde de regimul juridic al terenului respectiv. Dacă este proprietate publică, în nici un fel! Dacă este proprietate privată și nu puteți face dovada că ați achitat impozit pe el în ultimii 30 de ani (pentru a vă putea folosi de uzucapiune), va trebui cumpărat probabil, de la Ministerul de Finanțe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie achizitiva pentru terenuri aflate in proprietatea statului vivbog vivbog Parintii mei au mostenit un o proprietate cu o suprafata de 3000m2. Bunicii au primit un teren de la Consiliul Popular, in anul 1959, cu o suprafata de 1000m2, ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)