Buna Ziua, In vara anului 2020, In urma decesului tatalui, la cateva saptamani am facut succesiunea. Dupa 4 ani de zile, in urma finalizarii unui proces de mult inceput (2010-2012) cu primaria orasului Ploiesti, am fost pusi in posesia unui teren ai carui proprietari erau tata 1/4 si ceilalti 3 frati (1 decedat in 2017) cu cate 1/4. Pentru a completa masa succesorala sunt obligat sa platesc acea penalizare de 1%? Multumesc anticipat!
Eu inteleg litera legii insa, de la lege la dreptate sunt ani lumina de strabatut
Terenul in cauza pe care tatal meu impreuna cu cei trei frati erau mostenitori se afla in curtea Yazaki Romania. Actele acestui teren, efectiv au fost furate din arhiva de stat, la acel moment cand primaria a vandut catre Yazaki. De ani de zile primaria Ploiesti a tot incercat sa masamulizeze hotiile facutesi sa taragane procesul. In 2020 tatal meu a decedat si la catteva saptamani am facut succesiunea iar fara a avea un titlu de proprietate asupra acestui teren nu a fost luat in considerare la masa succesorala.
In 2024 am castigat procesul, primaria oferind un teren, intravinal arabil zona C, fara drum de acces, intr-o margine a orasului unde din anumite motive nu s-au dat si nu se vor da niciodata autorizatii de constructie.
In conditiile in care acest titlu de proprietate a fost obtinut la 4 ani dupa deces este corect sa platesc 1% impozit din valoarea lui catre statul, in speta primaria, care mi-a facut o nedreptate?