avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, donatie sau CVC in 2025?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, donatie sau CVC in 2025?

Buna ziua,

Ce varianta este mai practica si mai eficienta - mostenirea sau donatia sau contract vanzare - cumparare in cazul unui apartament cu mostenitor unic si parintele proprietar in viata?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:48, 5 Februarie 2025
De ce vă grăbiți dacă sunteți singurul moștenitor, iar părintele este încă în viată? În timpul vieții părintelui, acesta vă poate dona sau vinde apartamentul. Nu se poate spune dacă vreo variantă este mai eficientă juridic pentru dvs. Poate, numai din punct de vedere al costurilor.
Si care ar fi diferenta de costuri? Nu ma grabesc, evaluez optiunile :). Poate ca foamea de bani la buget ar putea genera unele modificari legislative defavorabile in acest caz...
de vanzare nu poate fi vb daca nu puteti plati prin banca, asa ca va ramane donatia.
donatia
Despre "moștenire " nu se vorbește decât după decesul unei persoane.
Dacă proprietarul e în viata și dvs sunteți în viața, nu e nicio moștenire.
Încheiați o donație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlaturare copil de la mostenire ELLACAL ELLACAL Buna ziua, Ma intereseaza cat de realista este amenintarea unui parinte ca dupa moartea sa , apartamentul in care locuieste nu va ramane unicului copil pe ... (vezi toată discuția)
Mai ieftin: testament sau certificat de mostenitor? InaBucur InaBucur Ce este mai ieftin si mai comod pentru situatia: un parinte singur, imobilizat la pat, avand un singur copil: sa se faca testament in timpul vietii, sau ... (vezi toată discuția)
Cum îi pot dona surorii mele jumătatea mea de moștenire de la părinți? Ionuț Cosmin Ionuț Cosmin Buna ziua. Cum pot dona surorii mele jumatatea mea de mostenire de la parinti? Mentionez ca doar unul dintre ei a decedat. Multumesc frumos (vezi toată discuția)