Bună ziua! Dețin un apartament împreună cu o altă persoană. ( două nume diferite cotă parte1/2 fiecare ) la momentul respectiv am considerat că este o investiție. Întrebarea mea este următoarea: în urma reabilitări termice a blocului am primit acasă factura cu costul aferent apartamentului suma fiind de 7400 RON dar este doar pe numele meu ori pe acel spațiu de locuit și contractul de vânzare cumpărare suntem 2 proprietari. Răspunsul de la taxe și impozite unde ar trebui să fac plata a fost că " PENTRU REABILITARE TERMICA A BLOCULUI SE TRECE DOAR UN PROPRIETAR LA PLATA " INTEGRALĂ . TAXA DE REABILITARE TERMICA ESTE DOAR PE DUMNEAVOASTRĂ , DEOARECE LA ACESTE TAXE NU SE POT FACE COPROPRIETARI . am întrebat și eu după ce criterii m.au ales pe mine și nu pe celălalt proprietar fiecare având aceeași cotă parte .Vă rog mult sa ma ajutați cu un răspuns. Care este temeiul legal în această situație . Vă rog mult un răspuns. Vă mulțumesc!
Faptul că doar dumneavoastră sunteți trecută pe factură nu înlătură obligația celuilalt coproprietar de a suporta partea din preț aferentă cotei-părți (1/2 în speță), respectiv nici dreptul dumneavoastră de a-i cere această sumă în cazul în care achitați integral.