avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Dețin un teren cu o suprafață de 2500 m ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Dețin un teren cu o suprafață de 2500 m pătrați ...

Buna ziua
Dețin un teren cu o suprafață de 2500 m pătrați primit prin donație de la părinții mei, intabulat ,pe care este amplasat un stâlp de înaltă tensiune din 1977.
Datorita amplasării stâlpului in zona centrala a terenului nu pot sa construiesc sau să îl vând.
Este vreo cale să câștig o chirie sau o despăgubire pentru acest inconvenient?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 18:32, 5 Februarie 2025
Asta este o mare problemă. Deși, în mod normal trebuie să fiți despăgubit de proprietarul stâlpului de înaltă tensiune sau să primiți o chirie, în realitate lucrurile stau altfel. Nu cred că o să primiți ceva pe cale amiabilă și singura soluție ar fi instanța de judecată, dar încercați să aflați cine deține stâlpul, luați legătura cu respectiva societate și intrați în negocieri. Nu uitați că legea e de partea dvs, în sensul în care nu puteți folosi terenul din cauza stâlpului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obtine chirie pentru un stilp de inalta tensiune florincristea61 florincristea61 construiesc o casa in turda str sandulesti nr 40 .teren obtinut prin cumparare si intabulat proprietate personala.Problema este ca exista un stalp de inalta ... (vezi toată discuția)
Proprietate lucibest lucibest Am un teren extravilan pe care sun amplasati 3 stalpi de inalta tensiune si nu pot sa construiesc nimic pe el.Ce as putea face sa ma pot folosi de acel teren ? (vezi toată discuția)
Stalpi curent pe teren privat leorot leorot Buna seara, Detin un teren la tara si pe un sfert din el, la strada, se afla 3 stalpi de inalta tensiune si 2 transformatoare. integral pe terenul meu. sunt ... (vezi toată discuția)