Am verificat si eu acum contract credit TBI,si am observat ca pentru a imi acorda imprumut mi-au modificat salariul net,cu o Suma falsa pentru a putea fi aprobat! Dobanda astronomica! Se poate face CEVA in instanta pentru anulearea contractului chiar DACA au trecut 2 ani? Pot dovedii cat aveam salariu la vremea respectiva,pentru clarificari
Nu cred ca aveti sanse sa obtineti anularea contractului pentru motivul expus.
Insa, conform legii 243/2024, daca nu aveti mai mult de 60 de zile intarziere la plata puteti cere revizuirea contractului si adaptarea lui in asa fel incat sa se incadreze in limitele maxime stipulate in legea 243/2024. Revizuirea se va face la soldul ramas de plata, nu la ce ati platit deja.
Plafoanele din legea 243/2024 pentru creditele de nevoi personale:
- DAE nu poate depăși cu mai mult de 27 puncte procentuale dobânda la facilitatea de creditare practicată de Banca Națională a României
- în cazul creditelor de consum în valoare maximă de 5.000 lei, costul total al creditării nu poate depăși 1% pe zi și, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăși dublul valorii totale a creditului
- în cazul creditelor de consum cu valoare cuprinsă între 5.001 lei și 10.000 lei, costul total al creditării nu poate depăși 0,8% pe zi și, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăși dublul valorii totale a creditului.
- în cazul creditelor de consum cu valoare cuprinsă între 10.001 lei și 25.000 lei, costul total al creditării nu poate depăși 0,6% pe zi și, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăși dublul valorii totale a creditului.
Dobanda la facilitatea de creditare a BNR este 7,5%.