Buna ziua ,
Daca au trecut mai mult de 3 ani de la emiterea incheierii de executare ,in care nu s-au gasit bunuri mobile sau imobile ,in vederea executarii unei persoane fizice ,poate interveni prescriptie in acest caz?
In principiu este vorba despre o executare silita ,emisa in 2016 , care nu a putut fi pusa in aplicare deoarece debitorul , nu a detinut venituri ,conturi bancare sau bunuri mobile sau imobile ,pana in 2024 , cand s-a angajat ,atunci cand s-a pus in aplicare si executarea silita.
Mai este legala o astfel de executare?avand in vedere ca mai bine de 8 ani , debitorul nu a detinut bunuri pe numele sau ?
Executorul nu da consultatii juridice in executarile colegilor sai.
Nu este prea clar care a fost situatia, a cata executare este, cum a indicat instant cand si ce trebuia facut in contestatie, treaba instantei nu este sa faca asta. Daca a fost neclara si contestatia, acesta este rezultatul. Daca mai sunteti in termen de apel mergeti la un avocat, insa intrebati intai sa va explice ce sanse aveti, realmente, pe fond.
Despre prescriptie: prescriptia este o sanctiune legala pentru un creditor nepasator. Prescriptia nu este un premiu acordat de lege debitorului care a fost suficient de smecher sa se ascunda 3 ani sau 17. Am avut si executari neprescrise dupa 12-15 ani, fara probleme.
Asadar, prescriptia nu vine cadou daca am lucrat la negru si ne-am luat bunuri pe numele mamei sau nevestei. Dimpotriva, in aceasta perioada prescriptia nu curge. Cu cat stai mai mult fara bunuri, cu atat amani inevitabilul. Prescriptia, cf. noii proceduri, se constata numai de o instanta de judecata, adica debitorul trebuie sa faca ceva efort sa o obtina, plateste taxa de timbru, e activ in justitie.