Bună ziua. Nu mai locuiesc în țară de ceva timp însă am un apartament în proprietate în București. Nu am frați sau surori și aș vrea să donez acest apartament tatălui meu, pentru ca nu mai vreau să mai fie pe numele meu. Pentru ca îmi doresc să achiziționez un apartament în țară în care locuiesc tatăl meu își dorește să mă ajute donând el mie o sumă de bani. Se poate face donație tata/fiu sau fiu/tata fără probleme? Ar trebui să treacă o perioadă de timp între cele două donații? Menționez ca nu vreau să vând apartamentul deoarece părinții mei își doresc să locuiască ei acolo și mai ales pentru ca la vânzare trebuie să plătesc taxa destul de mare și în țară în care locuiesc acum nu numai în România.
nu stiu cine v-a spus cum e cu taxele, insa valoarea taxelor de vanzare este de cca. 2,2 - 2,5% si a celor pentru donatie de cca. 1,7 - 1,8%. si cum sunt doua donatii.... trebuie sa stiti ca indiferent de valoarea declarata a apartamentului, calculul se face tot la grila notariala. eu as vinde apartamentul catre tata si as fixa pretul la valoarea donatiei, cat o fi ea. sunteti singurul urmas, n-ar trebui sa fie probleme ulterioare