avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Daca m-am recăsătorit si am un copil din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Daca m-am recăsătorit si am un copil din prima ...

Buna seara. Daca m-am recăsătorit si am un copil din prima casatorie,actualul sot poate baga si copilul vitreg la deducere si pentru micșorarea pensiero de întreținere pe care o are si el pentru copilul lui mentionez ca si el a mai fost casatorit si are un copil din prima casatorie ca si mine. Iar împreună mai avem doi copii. Mar interesa sa stiu daca pentru micșorarea pensiei il poate include si pe copilul meu care il am eu. Eu nu lucrez deoarece am copii minori mici si sunt in imposibilitate de a avea cu cine ii lasa
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:39, 8 Februarie 2025
Copilul dvs are tata lui natural, iar actualul sot nu este ruda cu el, si nu are nici o obligatie legala de intretinere.
Copilul vitreg nu se afla in intretinerea lui.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2025
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate cere micsorarea pensiei daca pensia s-a stabilit când nu mai avea și alti copii, acum are 2 copii cu dvs.
Copilul dvs din alta casatorie e doar răspundere dvs si a tatalui lui, nu și a sotului dvs. El are deja 3 copii pt care trebuie sa alone jumatate din leafa, deci pt cel rămas la mama ar trebui sa plateasca cam 16,6% fin salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara / intretinere copil Azuru Azuru Buna ziua! Anticipat va rog s-mi raspunde-ti la acest subiect: - Am un copil in varsta de 11 ani caruia ii dau pensia alimentara lunar. Sunt recasatorit de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul tatalui Pettria Pettria Buna ziua, Tata s-a recasatorit in anul 2002,dupa divortul de mama mea naturala. Tata decedeaza in anul 2015,iar patrimoniul ramas este ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Daca am o sora vitrega majora iar copilul meu minor are o sora vitrega minora (eu nefiind niciodata casatorit) cum mostenesc fiecare in caz de deces al meu? ... (vezi toată discuția)