BUNA ZIUA SEFUL DE SECTOR MA CHEAMA LA INSTRUCTAJUL PERIODIC LUNAR DE ACASA PE CHELTUIALA MEA SI DIN TIMPUL LIBER ,AS DORI SA STIU CE ESTE DE FACUT IN ACEST CAZ,I-AM ADUS LA CUNOSTIINTA CA NU ESTE LWGAL CE FACE DAR NU VREA SA INTELEAGA.,UNDE MA POT ADRESA IN ACEST CAZ?MULTUMESC!
Sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Invocati Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 20 (1) Angajatorul trebuie să asigure condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său:
a) la angajare;
b) la schimbarea locului de muncă sau la transfer;
c) la introducerea unui nou echipament de muncă sau a unor modificări ale echipamentului existent;
d) la introducerea oricărei noi tehnologii sau proceduri de lucru;
e) la executarea unor lucrări speciale.
(2) Instruirea prevăzută la alin. (1) trebuie să fie:
a) adaptată evoluţiei riscurilor sau apariţiei unor noi riscuri;
b) periodică şi ori de câte ori este necesar.
-art. 21 (1) Instruirea prevăzută la art. 20 alin. (1), (2) şi (4) nu poate fi realizată pe cheltuiala lucrătorilor şi/sau a reprezentanţilor acestora. (2) Instruirea prevăzută la art. 20 alin. (1) şi (2) trebuie să se realizeze în timpul programului de lucru.
Nu mai scrieti cu majuscule, deranjeaza ochii la citit.
Din experientele trecute știu ca nu se va rezolva nimic ,unde ma pot adresa pt rezolvarea situației,am.ajuns pana la cel mai înalt nivel în companie,nu se ia nici o măsură. Ma pot adresa instantei judecătorești?
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Daca nu va prezentati la instruire si sunteti sanctionat disciplinar, puteti contesta decizia in instanta.
Daca sesizati iarasi angajatorul, cereti ca seful de sector, sa va cheme la instruire in scris (sa mentioneze ca veniti din liberul dvs., pe cheltuiala dvs.), cu adresa prin posta cu confirmare de primire.