avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Am o problema mai coplicata, sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Am o problema mai coplicata, sunt presedinte la o ...

Buna seara. Am o problema mai coplicata, sunt presedinte la o asociatie de proprietatari intr-un bloc de garsoniere care pe vremea comunismului a apartinut statutului cu destinatie locuinte pentru muncitorii din tara care au construit midia Navodari. Dupa '90 s-a dat in proprietate si au avut bai comune pe fiecare etaj. Baile respective s-au vandut de catre conducerea asociatiei de la vremea respectiva iar banii s-au impartit pe neveu si fara documente justificative, iar una din acele bai a fost ocupata abuziv de catre o persoana, care a fost preluata ulterior de camatari si vanduta unei alte persoane in 2008. Persoana respectiva a achitat o cota parte catre asociatie dar nu a primit o chitanta ci doar un tabel cu semnaturii cu acordul proprietarilor de la vremea respectiva de pe etaj. Nefiind o chitanta respectivul nu a facut acte de proprietate atunci si ar vrea sa isi faca acum. Eu ca presedinte de asociatie am facut o adunare cu membrii cex si am stabilit o suma de 10000 de lei pentru licitarea proprietatii dupa care am intocmit un tabel prin care am obtinut 70 de semnaturi din 96 pentru ca pe restul nu ii pot localiza. Cu tabelul respectiv si cu chitanta voi merge in instanta impreuna cu proprietarul. Mentionez ca cei 10000 lei vor intra in fondul de reparatii al blocului. Doresc sa stiu daca suma este ok avand in vedere circumstantele, daca este legal modul de aplicare si daca restul de 26 de proprietarii ma pot da in judecata ulterior in cazul in care apar din neant si nu sunt multumiti de decizie. Si daca trebuie neaparat sa fac vreo sedinta. Va multumesc astept raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2025
Loky, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:23, 9 Februarie 2025
Buna ziua

Conform legii 196/2018, aveti nevoie de acordul tututor proprietarilor iar vanzarea trebuie adoptata cu unanimitate de voturi in adunarea generala.

Articolul 44
(1) Încetarea destinației de folosință comună pentru părțile comune din condominii se poate hotărî motivat cu acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1) devin aplicabile dispozițiile privitoare la coproprietatea obișnuită. Cu toate acestea, înstrăinarea sau ipotecarea se poate realiza numai cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu.
(3) Constatarea încetării destinației de folosință comună pentru părțile comune se face prin hotărâre a adunării generale a asociației de proprietari adoptată în unanimitate de către proprietarii din condominiu.
(4) Imobilul, respectiv partea din condominiu care rezultă din încetarea destinației folosinței comune se înscrie în mod corespunzător în cartea funciară pe baza documentației cadastrale întocmite în acest scop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere uscatorie sorana_g sorana_g buna, ma ajutati va rog cu o informatie. Eu am executat niste lucrari intr-un bloc ( inlocuit acoperis, zugravit casa scarii ) si am avut o intelegere cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc intr-un bloc de apartamente, singura uscatorie ... claudiabujor claudiabujor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de apartamente, singura uscatorie a scarii este perete in perete cu apartamentul meu.As dori sa o cumpar pentru a adauga un ... (vezi toată discuția)
O firma a inchiriat de la o asociatie de proprietari o suprafata ... rugby15 rugby15 O firma a inchiriat de la o asociatie de proprietari o suprafata de 15 mp la parterul( incinta) scarii blocului. Cu acordurile legale a construit un mic ... (vezi toată discuția)