avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Am încheiat un contract de închiriere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Am încheiat un contract de închiriere spațiu între ...

Bună ziua Am încheiat un contract de închiriere spațiu între firma mea și proprietar. Am plătit o lună chirie plus o lună garanție . Înainte de a se încheia luna am anunțat proprietarul ca vreau să încheiem acel contract deoarece firma nu a avut nici o zi de activitate în acel spațiu și nu doresc să plătesc chirie fără a folosii acel spațiu. Am predat cheile la înțelegere și acum nu vrea să mi semneze încetarea contractului și nu vrea să mi returneze garanția . Ce mă sfătuiți să fac în această situație? Vă mulțumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:06, 9 Februarie 2025
Contractul.ar trebui studiat de un avocat,în funcție de clauzele acestuia(când și cum poate inceta)trebuie formulata o notificare etc.Contractul nu încetează când doriți dvs ci în funcție de clauze(acordul părților,un anumit termen /preaviz,ajungerea la termen etc)Dsca aveți o afacere de 2 lei cu.nimic pe firma arunci faceți cum credeți , dacă e o afacere mai serioasa,chiria este mai mare,aveți bunuri pe firma atunci probabil proprietarul mai trage de timp ,vrea sa își recupereze paguba ...
Durata contractului este de 1 an, dar este specificat ca el.poate înceta și înainte prin acordul scris al ambelor părți. Iar despre garanție specifică ca se v a reține in cazul neplății facturilor de utilități în termen de 30 de zile de la scadenta. Menționez ca nu am folosit nici măcar o zi acel spațiu . Garanția este 2000 euro..
Fiind vorba despre sume serioase ar fi bine sa mergeți la un av asa cum v am spus.Incetarea prin acord nu este suficienta (dacă doriți doar dvs )ci tb asa cum suna sa aveți și acordul celeilalte părți..Va trebui sa găsiți alta clauza,alte argumente dacă proprietarul.nu dorește sa încheie amiabil..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie spatiu comercial angela123 angela123 Anul trecut in luna noiembrie am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial intre firma mea si proprietar persoana fizica , platind chiria ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere inainte de termen Alihi Alihi Buna ziua dragilor, Am urmatoare situatie: Un SRL a inchiriat un spatiu comercial de la un prorpietar. Contractul a fost facut pe 1 an. Dupa 4 luni, ... (vezi toată discuția)