avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Colegei mele de muncă i s-a spus că nu o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Colegei mele de muncă i s-a spus că nu o ajută ...

Bună ziua! Colegei mele de muncă i s-a spus că nu o ajută deloc adeverința medicală și că o să o bage in concediu fără plată din această cauză, ea încă este bolnavă (de la gripă a făcut și pneumonie) și va mai sta acasă o săptămână! Ar vrea sa își dea demisia deoarece nu i se par normale aceste lucruri . Ce poate face in acest caz? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:37, 9 Februarie 2025
Sa aduca concediu medical, nu adeverinta/ recomandare medicala. Angajatorul deconteaza concediul medical (documentul scris), nu vorbele chiar daca sunt scrise.
Adeverinta medicala o ajuta pentru a fi pontata absent motivat , nu pentru a o plati.

Daca vrea sa-si dea demisia, depune o intiintare la angajator ca incepand cu data de .... isi da demisia .
Nu are cum să aducă concediu medical deoarece nu îndeplinește stagiul de cotizare
Dar n-a spus nimeni ca poate primi concediu medical platit.
Adeverinta de MOTIVARE ca a fost in incapacitate de munca.
Zilele absente sunt motivate, dar neplatite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o colegă la muncă care s-a angajat în luna ... Francesco20 Francesco20 Bună ziua! Am o colegă la muncă care s-a angajat în luna noiembrie anul trecut și tot așa s-a îmbolnăvit de gripă recent și s-a dus la doctor și nu ... (vezi toată discuția)
Adeverenta medicala JitarasA JitarasA Buna ziua . in perioada 2/3 noiembrie am fost foarte racita si nu am lucrat , mentionez ca lucrez de acasa ca operator call center si cum am avut probleme cu ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie refuza temeinic sa-mi acorde concediu medical ... Andrei2024 Andrei2024 Medicul de familie refuza temeinic sa-mi acorde concediu medical Sunt angajat de o luna de zile - mai exact de la inceputul lunii IAN (dar avand o pauza de 6 ... (vezi toată discuția)