avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama și-a dezbătut moștenirea după tatăl ei la un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama și-a dezbătut moștenirea după tatăl ei la un notariat. ...

Mama și-a dezbătut moștenirea după tatăl ei la un notariat.
Că sa ne facă donație mie și lu sora trebuie sa meargă tot la acel notariat unde a dezbătut moștenirea după tatăl ei mama sau poate sa meargă cu noi la alt notariat.
Sau fiecare notariat cu arhiva lui cu actele alt notariat nu poate face donația.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:49, 10 Februarie 2025
Puteți merge la orice notariat..
Și acel notariat cere dosarul de la notariatul unde sa dezbătut moștenirea înainte cînd mama a dezbătut moștenirea după tată nu înțeleg fiecare notariat cu dosarul lui.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Puteți merge la orice notariat..

parca va donase deja...

ce legatura mai are cu dosarul de succesiune? acum mama e proprietar, nu mai are nicio treaba cu succesiunea!
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
gi-jane2, moderator
Sunt 2 acte diferite.
Unul a fost dezbaterea succesiunii, iar dosarul succesoral rămâne în arhivă notariatului unde s-a dezbătut moștenirea.
Al doilea este contract de donație, unde sunt necesare alte acte, care nu mai au legătură cu dezbaterea.
Pentru donație trebuie sa aveți actele de proprietate inițiale ale părinților, certificatul de moștenitor dupa tata, documentația cadastrala, certificat de atestare fiscala de la Primarie, plus alte acte pe care vi le va indica notarul.
Pentru fiecare act și procedura se constituie o documentație distinctă.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donația se poate face la urgenta fara cadastru și intabulare ... Magie1 Magie1 Donația se poate face la urgenta fara cadastru și intabulare și apoi să fie dusă la notar cadastru și intabularea. (vezi toată discuția)
La taxe și impozite cînd se inregistreaza un certificat de ... Magie1 Magie1 La taxe și impozite cînd se inregistreaza un certificat de moștenitor cît timp durează procedura ptr a îmi scoate certificat fiscal ptr succesiune la ... (vezi toată discuția)
Mama și-a dezbătut moștenirea cînd a murit tatăl ei cu 2 ... Magie1 Magie1 Mama și-a dezbătut moștenirea cînd a murit tatăl ei cu 2 martori cum e procedura,am vb cu un notar și i-am zis am vb cu mama cît e în viața sa cedeze ... (vezi toată discuția)