avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!

Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. nr. 159/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

:hammer:Asta inseamna ca a picat si ultima tentativa a domnilor avocati din baroul lui Zamfirescu de a incerca sa elimine baroul lui Bota!
Nu pot decat sa rad fiindca doveste neputinta lor!
B-)
Ii rugam pe colegii care participa vineri la sedinta, sa ne posteze si nou dupa sedinta hotararile care s-au luat privind examenul din februarie.
Decizia CC in cat timp se publica in M.O.? Exista posibilitatea tragerii de timp, astfel incat sa fie publicata in M.O. dupa 1 martie, astfel incat sa se sustina examenele?
Declararea ca neconstitutionala a oug-ului de modificare a legii avocaturii nu inseamna ca se da legitimitate baroului constitutional sau al lui Bota . Nu este decat un raspuns al milogilor care doresc ca legea sa fie doar pentru unii si nu pentru toti. Este posibilitatea unora (pensionari "speciali") de a nu lasa locul cald interesele si sistemul de relatii deja creat. Nu vor si nu pot lasa locul adevaratilor avocati. Pai atunci sa se intre liber si in magistratura sau notariate sau chiar executori judecatoresti. Dar sa nu uitam ca decizia a fost luata de magistrati care la pensie vor mai vrea sa continue ceea ce spuneam mai sus. Inca odata spun ca aceasta decizie nu face altceva decat sa se revina la forma veche a legii care oricum nu permitea forme ilegale de exercitare a profesiei(barouri paralele sau mai stiu ce) .
Ceea ce mai pot spune e........
......RUSINE
Rusine lor si rusine noua ca nu stim sa ne protejam profesia.
@peruschi, crezi ca printre forumisti se afla membri ai Comisiei Permanente a UNBR, si ca o sa posteze imediat dupa sedinta noutati ? :) Un termen rezonabil ca informatia sa transpire spre mase este luni-marti.
Diana Persa a scris:

@peruschi, crezi ca printre forumisti se afla membri ai Comisiei Permanente a UNBR, si ca o sa posteze imediat dupa sedinta noutati ? :) Un termen rezonabil ca informatia sa transpire spre mase este luni-marti.

Eu cel putin asa speram :D
Pana la urma sunt aproape 2800 de consultanti inregistrati si 128.000 de membri, speram ca macar unul dintre noi sa aiba o informatie cat de cat ... :D
Lili.Ang a scris:

Nu vechime in functie juridica anterioara imi trebuia mie. Ci definitivatul. Pe care-l am. Pe care nu mi-l ia nimeni:) In baza caruia pot solicita sa fiu trecuta pe tabloul avocatilor definitivi.
Oricum situatia e cel putin draguta. :)

In locul tau as depune o cerere de definitivare ca urmare a acesteiu decizii de neconstitutionalitate.

Intradevar, o astfel de decizie nu produce efecte pentru trecut, motiv pentru care pe perioada intre momentul intrarii in profesie si data publicarii in MO a deciziei vei figura ca avocat stagiar, DAR incepand de la data publicarii in MO a deciziei Curtii, ar trebui sa fii inscrisa in tablou ca avocat definitiv daca intrunesti prevederile legii. In caz contrar ar fi o incalcare grava a drepturilor celor care au intrat in profesie in baza unei legi declarata neconstitutionale ceea ce ar fi o exceptie de la neconstitutionalitatea constatata ;).

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani poate deveni avocat un consilier juridic? just a girl just a girl va rog sa-mi spuneti care stiti dupa cati ani de cosilier poti sa te inscrii la devinitivat pentru a devenii avocat stagiar? va multumesc o zi frumoasa (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)