avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vă rog să mă ajutați. După aproape 2 ani s-a dat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vă rog să mă ajutați. După aproape 2 ani s-a dat verdictul ...

Vă rog să mă ajutați. După aproape 2 ani s-a dat verdictul pe portal în care mi se admite cererea pe care am atacat-o în momentul desființării postului împotriva angajatorului.
Doar că scrie cu termen de apel de 10 zile de la comunicare. Pe portal s-a dat verdictul pe 3 februarie și ultima modificare e pe 11 februarie. Ce înseamnă acest lucru? Că a fost făcut apel de către angajator? Și cât durează până ajunge hotărârea respectivă inițială? Dar cea definitivă, care o va da după apel? Și apelul ce durată de timp poate avea?
În concluziile scrise am solicitat anularea dispoziției în care mi se desființa postul, salariile pe care trebuia să le iau până în prezent, cheltuielile de judecată și reîncadrarea pe funcție. Pe portal și în minuta scrie că mi se admite cererea și că obligă pe angajator la plata salariilor indexate și cu toate drepturile din momentul încetării contractului individual de muncă și că dispoziția devine absolut nulă. (Bineînțeles cu drept de apel de 10 zile de la comunicare).
Nu trebuia să specifice tot ce am solicitat în concluziile scrise? E posibil să fi omis? Și să specifice în hotărârea pe care urmează să o primesc?
Și când devine această hotărâre executorie? Salariile și cheltuielile de judecată se pot da o dată într-o tranșă dacă solicit acest lucru? Sau e în funcție și de bugetul angajatorului și cum vrea el să-mi dea pe ani în mai multe tranșe.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: stelarman20001 , utilizator 11:07, 12 Februarie 2025
Nu puteti sti decat daca mergeti la instanta si verificati daca s-a depus apel .

Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect plata salariilor sau a altor drepturi izvorâte din raporturile juridice de muncă, precum şi a sumelor cuvenite, potrivit legii, şomerilor.

Salariile și cheltuielile de judecată se pot da o dată într-o tranșă daca vorbim de sectorul privat.
Bună seara!
1. Dacă hotărârea instanței este din data de 3 februarie trebuie să așteptați comunicare hotărârii
2. Modificarea din 10 februarie nu înseamnă neapărat că s-a întâmplat ceva.
3. este improbabil spre imposibil să se fi depus apelul având în vedere că nu s-a comunicat hotărârea. Termenul de 10 zile curge de la data comunicării
4. decizia este executorie de la data comunicării hotărârii.
5 nu trebuia specificat în dispozitiv tot ce ați scris dvoastră în concluzii.
6 după ce primiți hotărârea transmiteți angajatorului o somație de punere în executare în care îi dați un termen rezonabil 10-15 zile ( zic eu. )
7. dacă nu vă răspunde vă adresți unui executor.
8. dacă este vorba de sectorul privat plata trebuie făcută printr-o singură operațiune financiară.
Succes!
P.S. Din postările dvoastră anterioare înțeleg că este vorba de sectorul bugetar. În acest caz este mai complicat cu punerea în executare.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2025
stelarman20001, utilizator
Și la hotărâre până se comunică există un termen?
Da. Este în sectorul bugetar. Angajatorul fiind primăria. În acest caz nu mai este cu titlu executor? Sau de ce e mai complicat? Să spună că nu are prevăzut în buget această sumă de bani și să o dea eșalonat în timp?
Este complicat ca plata se va face in transe in termen de 5 ani.
Bună dimineața! Am recitit postarea inițială și am înțeles că a fost vorba de o concediere prin desființarea postului. În acest caz plata sumelor restante va trebui a fi făcută printr-o singură operațiune financiară. Dar tot va trebui să așteptați 6 luni de la emiterea somației. Veți avea nevoie de ajutorul unui executor judecătoresc, executor care la rândul său va trebui să apeleze la un expert judiciar ptr. calcularea creanței. Sfatul meu este ca după emiterea creanței să așteptați și decizia definitivă pentru a nu fi pus în situația să dați banii înapoi. Apelul va mai dura probabil până la un an.
În cazul meu a fost cam așa : decizie executorie tribunal iunie 2022, decizie definitivă CA mai 2023, cerere adresată executorului septembrie 2023, am primit întreaga sumă în iulie 2024, iar în prezent ne judecăm pe contestația la executare depusă de angajator- instituție publică. Deci vă doresc succes, răbdare și multă putere!
PS termenul de redactare a hotărârii este de 30 de zile, dar deobicei se depășește, instanțele fiind extrem de aglomerate. După trecerea termenului de 30 zile puteți să faceți o cerere de urgentare a redactării și comunicării .

c50567240 a scris:

Și la hotărâre până se comunică există un termen?
Da. Este în sectorul bugetar. Angajatorul fiind primăria. În acest caz nu mai este cu titlu executor? Sau de ce e mai complicat? Să spună că nu are prevăzut în buget această sumă de bani și să o dea eșalonat în timp?

Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2025
stelarman20001, utilizator

Alte discuții în legătură

Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)
Termenul de apel sampadri sampadri Buna ziua, In urma pronuntarii unei sentinte civile avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, definitiva si executorie de drept, cu termen de apel de ... (vezi toată discuția)
Cand putem inainta un apel? noa noa Apelul unei hotarari se face in 10 zile de la comunicarea acesteia de catre instanta sau in 10 zile de la eliberarea unui certificat de grefa care contine ... (vezi toată discuția)