Bună dimineața! Am recitit postarea inițială și am înțeles că a fost vorba de o concediere prin desființarea postului. În acest caz plata sumelor restante va trebui a fi făcută printr-o singură operațiune financiară. Dar tot va trebui să așteptați 6 luni de la emiterea somației. Veți avea nevoie de ajutorul unui executor judecătoresc, executor care la rândul său va trebui să apeleze la un expert judiciar ptr. calcularea creanței. Sfatul meu este ca după emiterea creanței să așteptați și decizia definitivă pentru a nu fi pus în situația să dați banii înapoi. Apelul va mai dura probabil până la un an.
În cazul meu a fost cam așa : decizie executorie tribunal iunie 2022, decizie definitivă CA mai 2023, cerere adresată executorului septembrie 2023, am primit întreaga sumă în iulie 2024, iar în prezent ne judecăm pe contestația la executare depusă de angajator- instituție publică. Deci vă doresc succes, răbdare și multă putere!
PS termenul de redactare a hotărârii este de 30 de zile, dar deobicei se depășește, instanțele fiind extrem de aglomerate. După trecerea termenului de 30 zile puteți să faceți o cerere de urgentare a redactării și comunicării .
c50567240 a scris:
Și la hotărâre până se comunică există un termen?
Da. Este în sectorul bugetar. Angajatorul fiind primăria. În acest caz nu mai este cu titlu executor? Sau de ce e mai complicat? Să spună că nu are prevăzut în buget această sumă de bani și să o dea eșalonat în timp?