avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vă rog să mă ajutați. După aproape 2 ani s-a dat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vă rog să mă ajutați. După aproape 2 ani s-a dat verdictul ...

Vă rog să mă ajutați. După aproape 2 ani s-a dat verdictul pe portal în care mi se admite cererea pe care am atacat-o în momentul desființării postului împotriva angajatorului.
Doar că scrie cu termen de apel de 10 zile de la comunicare. Pe portal s-a dat verdictul pe 3 februarie și ultima modificare e pe 11 februarie. Ce înseamnă acest lucru? Că a fost făcut apel de către angajator? Și cât durează până ajunge hotărârea respectivă inițială? Dar cea definitivă, care o va da după apel? Și apelul ce durată de timp poate avea?
În concluziile scrise am solicitat anularea dispoziției în care mi se desființa postul, salariile pe care trebuia să le iau până în prezent, cheltuielile de judecată și reîncadrarea pe funcție. Pe portal și în minuta scrie că mi se admite cererea și că obligă pe angajator la plata salariilor indexate și cu toate drepturile din momentul încetării contractului individual de muncă și că dispoziția devine absolut nulă. (Bineînțeles cu drept de apel de 10 zile de la comunicare).
Nu trebuia să specifice tot ce am solicitat în concluziile scrise? E posibil să fi omis? Și să specifice în hotărârea pe care urmează să o primesc?
Și când devine această hotărâre executorie? Salariile și cheltuielile de judecată se pot da o dată într-o tranșă dacă solicit acest lucru? Sau e în funcție și de bugetul angajatorului și cum vrea el să-mi dea pe ani în mai multe tranșe.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: stelarman20001 , utilizator 11:07, 12 Februarie 2025
În cazul în care suma datorată de către instituție este o despăgubire ca urmare a concedierii nelegale nu se aplică OUG 71/2009 și următoarele.

Cornel Vasile a scris:

Este complicat ca plata se va face in transe in termen de 5 ani.

Este vorba despre o concediere nelegală prin desființarea unui compartiment din cadrul primăriei implicit a postului.
Din momentul hotărârii definitive până a putea să o pun efectiv în executare prin ordin executor sau cum ați precizat mai durează până la un an? Adică, din momentul în care am hotărârea definitivă nu poate să aibă efect imediat asupra executării acesteia și să facă plata într-o tranșă?
Mulțumesc!
Îmi cer iertare că nu m-am făcut înțeles. Să reluăm
1. Așteptați comunicarea hotărârii tribunalului. Aceasta este executorie.
2. solicitați Primăriei reintegrarea pe post dacă așa a dispus instanța și calcularea plus plata salariilor datorate. Acordați un termen de timp rezonabil 10-15 zile.
3. dacă nu se întâmplă nimic vă adresați unui executor
4. acesta, după încuviințarea executării de către instanță, va emite o somație prin care va cere reintegrarea sub sancțiunea unor plăți cominatorii, precum și calcularea și plata salariilor restante.
5. nu va putea să facă alte acte de executare timp de 6 luni ( de exemplu poprire conturi sau sechestru asigurator)
6. în acest timp se va judeca și apelul
7. după primirea hotărârii definitive va fi trecut și termenul de 6 luni astfel încât executorul va putea lua și celelalte măsuri și va putea obține întreaga sumă datorată
8. deci timpul estimat este de undeva la 12-18 luni de la comunicarea hotărârii instanței de fond.
Există și varianta ca Angajatorul să facă ceea ce trebuie. Oricum până când nu primiți Hotărârea de la Tribunal nu aveți nimic de făcut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)
Termenul de apel sampadri sampadri Buna ziua, In urma pronuntarii unei sentinte civile avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, definitiva si executorie de drept, cu termen de apel de ... (vezi toată discuția)
Cand putem inainta un apel? noa noa Apelul unei hotarari se face in 10 zile de la comunicarea acesteia de catre instanta sau in 10 zile de la eliberarea unui certificat de grefa care contine ... (vezi toată discuția)