Buna ziua
Am și eu o problema cu un executor judecătoresc! In 2007 am luat un credit in franci elvețieni de la Bancpost și după câțiva ani buni de plată ,am inceput sa am restante ! În ianuarie 2016 eram in urma graficului cu vreo 5-6 rate ! In 2918 am primit poprire pe salariu și eu și soția ptr o sumă de vreo 8200 de franci pe care am achitat o în 2022! Însă ,joi 6 februarie 2025 să aflăm că avem poprire pe 6600 de franci ! Luni dimineață când am fost la executor ne a spus că avem poprire și pe mașină! I am spus sa vina sa o ia că îi dau foc! Atunci ,imediat m a pus sa fac cerere de scoatere de sub poprire a mașinii! A început sa ne povestească că el n are nici o vină,că firme de recuperare sunt vinovate și chestii din astea! După care ne a spus "că oricum vechiul litigiu de 8200 de franci este închis din 2022" și să căutăm avocat! Chiar a spus că ne va da un document referitor la litigiul stins! Însă când am revenit la el,în zece minute ,să i cerem acel document ,ne a dat afară că nu are timp ! Întrebare : daca știa că vechiul litigiu a fost stins ,de ce ne a mai pus poprire? E posibil că între el și Euro bank să fie vreo înțelegere?
Intre el si banca exista un contract, sigur. Daca banca mai detine creanta. Executorul lucreaza pentru creditor. Daca vine creditorul cu o cerere, el trebuie sa ii dea curs.
Debitorul nemultumit nu discuta cu executorul ci, asa cum v-a trimis si el, cu un avocat si se poate adresa unei instante care sa analizeze executarea aceea si sa vada daca e legala sau nu. Asta se face in 15 zile de la momentul la care debitorul a aflat de executare. Nerespectarea termenului duce la pierderi de drepturi.
Asa incat vedeti cat timp a trecut si contactati un avocat.