avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CLAUZA DE NECONCURENTA CU EFECTE ABUZIVE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CLAUZA DE NECONCURENTA CU EFECTE ABUZIVE

Buna seara,
Sunt in urmatoarea situatie: In contractul de munca mi-a fost stipulata clauza de neconcurenta si se prevede ca are efect 24 luni dupa incetarea contractului de munca, tin sa precizez ca ocup functia de tehnoredactor care este o functie de executie si nu de conducere. In codul muncii art 21 si 22 clauza de neconcurenta are efect de 6 luni ptr functiile de executie si trebuie acordata o indemnizatie de minim 25% din salar. In toata perioada de cand sunt angajata, nu am primit nici un leu in plus fata de salarul negociat, iar acum cand mi-am dat demisia mi-au amintit de aceasta clauza si de faptul ca timp de 2 ani de zile ea isi produce efectele. Ce sanse sunt pentru a-mi recupera indemnizatia (ce nu am primit-o in cei 2 ani pe care i-am lucrat la acesta firma) pentru aceasta clauza de neconcurenta, sau sa se declare clauza nula pentru nerespectarea in totalitate a legii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters75906 , utilizator 00:10, 11 Februarie 2010
aveti sanse ff bune.. puteti merge pe varianta medierii si obtineti ceea ce doriti repede sau puteti actiona in instanta si de asemenea obtinei una din doua..adica banii sau anularea clauzei
daca in contractul de munca nu s-a stipulat negru pe alb si suma indemnizatiei de neconcurenta atunci nu are nici un efect acea clauza.

este o prestatie pentru care nu s-a precizat plata, fiind in consecinta nula.
Eu cred ca trebuie incheiat un act aditional cu firma daca intradevar doriti acea indemnizatie.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent...(pre)litigiu,daca exista asa ceva... :( Buna ziua! Nu mai stiu la cine sa apelez pt. un raspuns simplu...sper ca imi veti da Dvs. un raspuns in 2/sau mai multe randuri... Intrebarea/nelamurirea mea ... (vezi toată discuția)
V-as ruga sa ma ajutati... Demisionez de la locul de munca actual. Momentan lucrez la o firma care are acelasi patron cu firma la care am lucrat din 05.04-10.04. Domeniile erau ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta anca_popescu anca_popescu Buna! Va rog frumos sa ma ajutati.Cand m-am angajat in contractul de munca era si o clauza de neconcurenta care arata asa L. Clauza de neconcurenta ... (vezi toată discuția)