avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu a fost dat in judecata de o doamna cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu a fost dat in judecata de o doamna cu care a avut o relatie de concubinaj ...

Buna ziua stimati domni,
Fratele meu a fost dat in judecata de o doamna cu care a avut o relatie de concubinaj. Din aceasta relatie au un copil acum in varsta de 17 ani cu care locuieste in apartamentul lasat de parintii nostri ( fratele fiind proprietarul apartamentului). Doamna care a fost plecata multi ani in Italia , cere acum o suma fabuloasa de bani motivand ca a trimis bani in tara.. .Este adevarat ca in primii ani de viata ai nepotului, a trimis cava bani si fratele a mai schimbat ceva prin casa ( un frigider, un aragaz etc.) dupa care incet , incet nu a mai trimis bani , mai mult, nu a mai venit nici sa-si vada copilul.Fratele meu l-a crescut singur atatia ani, acum nepotul invata este la liceu, face sport de performanta , a fost crescut si educat foarte bine. Cand mama a plecat din tara nepotul era sugar.. Acum revenita in Romania s-a gandit probabil, cum sa faca rost de bani ,considerand probabil, ca ar avea ceva drepturi asupra apartamentului.. Fratele a fost diagnosticat anul trecut cu cancer cu metastaze si este in tratament oncologic , prognostic rezervat.. .Facem tot ce ne sta in putinta sa-i prelungim viata ( are doar 51 ani).Doresc ca apartamentul sa ramane fiului ( nepotului )care in curand v-a implini 18 ani.... Vreau sa il ajut cu o intampinare ptr. proces dar nu stiu din punct de vedere legal ce sa invoc.. Nu dispunem de bani sa angajam un avocat... Va rugam sa ne sprijiniti cu ceva sfaturi..Multumim!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:53, 12 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
apelati la un avocat macar pt redactarea intampinarii.
Intampinarea e raspunsul la cererea dansei, deci conteaza ce cere si din ce considerente.
treaba e simpla, nu are niciun drept, dar trebuie formulata intampinarea asa cum trebuie. Aveti si un termen de depunere.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2025
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu preav aveți ce sa invocați atât timp cât nu prezentati situația unui av pt o consultație și o întâmpinare.Daca pt reprezentarea într un proces costurile pot sa fie destul de mari ,costurile cu o consultație și redactarea unei intampinari sunt relativ modice.Trebuie vazut cum își motivează cererea în fapt ,,ce temei de drept invoca etc.Considera ca banii trimiși au fost folosiți ca îmbunătățiri pt imobil,poate face dovada acestor transferuri etc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de sfaturi legat de iesirea din indiviziune cu rude instrainate avocado_toast avocado_toast Am nevoie de sfaturi legat de iesirea din indiviziune cu niste rude cu care sunt instrainata. Este necesar putin context pentru ca este o situatie foarte ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma - anulare contract de intretinere yoyo72 yoyo72 Buna seara, pe scurt o sa va relatez povestea. In luna ianuarie a anului trecut am facut un contract de intretinere cu o vecina de-a mea in varsta de 63 de ... (vezi toată discuția)
Moștenire DanielaAlbu DanielaAlbu Mătușa mea ma crescut de la vîrsta de 2 ani jumate neavind copii si nefiind căsătorită ,eu locuiesc de 15 ani in Spania in tot acest timp i-am trimis ... (vezi toată discuția)