avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am achitat un avans pentru cumpararea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am achitat un avans pentru cumpararea unui teren care ...

Buna ziua!
Am achitat un avans pentru cumpararea unui teren care este in faza de obtinere a PUZ-ului, dupa care urmeaza dezmembrarea pe parcele si intrarea in posesia parcelei pentru care am platit avansul.
Datele sunt dupa cum urmeaza:
S-a incheiat cu firma dezvoltatoare o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare: data finalizare 01.12.2023
In cazul nerespectarii termenului, acesta se va prelungi de drept cu inca 90 zile de la data scadenta: data finalizare 01.03.2024
S-a incheiat un act aditional de prelungire la promisiunea bilaterala, in aceleasi conditii contractuale: incheiat in 08.03.204. Perfectarea contractului de vanzare se prelungeste pana la data de 08.09.2024.
Conform conditiilor initiale contractuale, se intra din nou in prelungire de drept cu inca 90 zile: data finalizare 08.12.2024.
De atunci nimic, doar promisiuni ca vor reusi sa obtina aprobarea Consiliului Judetean in Februarie 2025
Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare stipuleaza:
1. Daca vanzatorul se razgandeste, acesta va restitui cumparatorului dublul avansului primit
2. In cazul in care cumparatorul se razgandeste, acesta va pierde avansul achitat
In aceste conditii de poate rezilia contractul/promisiunea si recupera avansul integral? Cat poate dura o prelungire la prelungire?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Niko_Cris , utilizator 20:23, 12 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, depinde de motivul rezilierii. Sunt mai multe optiuni pentru dvs. dar sunt necesare detalii suplimentare. Aveti grija ca sunt termene de prescriptie pentru demersuri legale foarte scurte. Cereti o consultanta juridica unui avocat ca sa nu pierdeti termene.
Mulțumesc frumos!

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, depinde de motivul rezilierii. Sunt mai multe optiuni pentru dvs. dar sunt necesare detalii suplimentare. Aveti grija ca sunt termene de prescriptie pentru demersuri legale foarte scurte. Cereti o consultanta juridica unui avocat ca sa nu pierdeti termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune vanzare cumparare - recuperare avans Alice..C Alice..C Buna seara, In iunie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vânzare-cumpărare pentru un apartament intr-un bloc nou in constructie. Incheierea in ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare marinicad2002 marinicad2002 buna ziua am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui apartament la mansarda, in sibiu, in octombrie 2007, care atunci era in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va expun urmatoarea situatie: in luna mai am incheiat ... danieltan danieltan Buna ziua! Va expun urma toarea situatie: In luna mai am incheiat cu o persoana fizica un inscris - promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren, ... (vezi toată discuția)