avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea paternității
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternității

Buna seara as avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta
L am dat in judecata pe tatal fetitei mele pentru stabilirea paternității. Acesta nu a vrut sa o recunoască, mi a spus sa fac avort, nu a venit sa o vada decat fortat o singura data ocazie cu care a aratat ca nu o recunoaste. Am solicitat ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata exclusiv de catre mine, insa prin intampinare individul are pretentia la custodia comuna in cazul in care este fata lui conform testului Adn
Instanta va acorda autoritatea parinteasca comuna? Fiind un caz similar cu cel de divorț. Si daca autoritatea parinteasca va fi comuna, el nu mai trebuie sa plateasca pensia alimentara?
Menționez ca nu vreau sa imi ia fata. Si daca as putea face ceva ca sa opresc asta. Dosarul se mai poate retrage din instanta?
Si daca il retrag, el poate sa ma dea pe mine in judecata pentru efectuarea unui test adn? Are acest drept?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2025
Gabriela12346, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatie test paternitate. Acnaib22 Acnaib22 Daca tatal copilului cere testul de paternitate in instanta se poate ca mama sa refuze paternitatea ? (TATAL NU ESTE PE CERTIFICATUL DE NASTERE) Daca este ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil GEORGY28 GEORGY28 Va rog sa ma ajutati.Am o fetita de 9 luni si jumatate care nu a fost recunoscuta de tata deoarece nu si-a dorit copil si influentat mai mult de mama sa nu o ... (vezi toată discuția)