avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, Am contractat un arhitect pentru a-mi ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, Am contractat un arhitect pentru a-mi realiza un plan ...

Buna ziua,

Am contractat un arhitect pentru a-mi realiza un plan pentru o constructie.Acesta mi-a solicitat un avans, mi-a emis factura si am achitat avansul priun banca.Acum tot amana sa-mi preziste o schita a ce a realizat pana in acest moment.Exista vreo cale legala sa-mi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 18:07, 18 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, da. Notificare prin avocat iar apoi daca nu se conformeaza notificarii, actiune in instanta, trebuie analizate documentele pe care le detineti.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti invoca exceptia neexecutarii contractului.

Pastrati conversatiile purtate cu acest arhitect.

Totodata, puteti invoca audierea unor martori, in apararea dumneavoastra.

In functie de valoarea pretentiilor si de probe, puteti alege sa utilizati o actiune civile (in pretentii, cerere valoarea redusa ).
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2025
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Notificare prin avocat de ce? Notificarea, în nume propriu, eventual prin scrisoare cu confirmare de primire, are aceeași valoare juridică. Nici pentru acțiune în instanță nu are nevoie neapărat de avocat.
De fapt nici de notificare nu este nevoie în acest caz, se poate merge direct în instanță. Când arhitectul va primi citația, o să vadă că gluma se îngroașă și va acționa corespunzător. Dacă arhitectul a emis factura pe firmă, se poate sesiza ANPC-ul, dar nici asta nu este obligatoriu. Instanța este sfântă!

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, da. Notificare prin avocat iar apoi daca nu se conformeaza notificarii, actiune in instanta, trebuie analizate documentele pe care le detineti.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnule, exact mesajul dvs denota ca e nevoie de avocat. In primul rand modalitatea de trimitere a notificarii descrisa de dvs nu e completa si nici valabila dpdv juridic. Apoi notificarea e utila pentru ca adesea se poate rezulta cu timp si costuri mai mici problema juridica fara a se mai ajunge in instanta unde sint alte costuri si timpi mari de asteptare. Asta e diferenta intre cei care nu recurg la avocat si cand apeleaza la acestia nu se mai poate face nimic si cei care inteleg cat de important e un sprijin de specialitate pe parcursul solutionarii problemei.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2025
Madalina Pascu, Avocat
Buna ziua. Iar funcționează dr. Google? Evident ca trebuie făcută prin avocat, așa cum va spune colega. Nu o sa intrlrg niciodată de ce sfaturile profesioniștilor (după ce sunt solicitate) sunt apoi ignorate si apoi bineînțeles urmează consecințele. In fine, faceți notificarea prin avocat pentru ca o scrisoare /notificare de avocat are valoare in instanță.

Alte discuții în legătură

Cumparatorul nu a respectat intelegerea casutza casutza Buna ziua, Am urmatoare speta la care va rog frumos un sfat juridic: O persoana fizica a vandut unui SRL cantitate de produse. Intre vanzator si cumparator ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale ericut ericut Buna ziua, as dori sa ma sfatuiti imi spuneti si mie ce pasi ar trebui sa urmez pentru a actiona in instanta pe asociata mea. Am facut un act ... (vezi toată discuția)
Punere in intarziere virgil1971 virgil1971 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Un prestator de servicii nu-si achita obligatiile contractuale fata de beneficiar. Contractul ... (vezi toată discuția)