avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Valabilitate stampila fara a fi insotita de semnatura ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Valabilitate stampila fara a fi insotita de semnatura originala ci de o semnatura diferita!

Buna seara.
As dori sa aflu si eu niste opinii legate de urmatorul fapt.
O societate com este pusa in situatia de a explica existenta unor facturi emise catre o alta societate.
Problema in cauza este ca acea alta societate solicita recuperare de tva , si prin verificari incrucisate s-a ajuns si la aceasta firma despre care vorbeam la inceput.

Concret, cineva a achizitionat bunuri , si a transportat acele bunuri prin intermediul unei societati. Cei de la GF au aratat ca exista 1 document de transport stampilat de firma transportatoare dar cu alta semnatura decat cea legala.

Problema este ca in contabilitatea firmei de transport nu exista nici un document referitor la acel transport precum nu exista nici un alt contact cu firma care spune ca a efectuat transportul cu aceasta firma de transport.

Practic este un transport inexistent fizic si o marfa fictiva probabil .

In acest caz, firma transportatoare care nu are nici o legatura cu aceste fapte, de ce poate fi invinuita?
Repet, nu exista decat 1 singur document(scrisoare de transport) stampilat (nu se stie cum) dar fara semnatura legala.

poate fi acuzata de evaziune sau altceva? sau se poate dovedi usor faptul ca aceasta firma de transport nu are nici o legatura ?
Pentru ca cei de la gf spun ca se poate sa fie vorba de evaziune si din partea firmei de transport tocmai pe motivul ca nu exista inregistrate in contabilitate nici un act legat de aceste transporturi.

Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsurile dvs.

Sper ca am fost destul de explicita.
Cel mai recent răspuns: mraflores , utilizator 00:38, 11 Februarie 2010
nu va speriati daca sunteti firma transportatoare.. garda financiara trebuie sa probeze infractiunile respective ori, daca nu are cu ce, nu va poate acuza de nimic.. totusi cazul e posibil sa nu se opreasca aici si atunci e de preferat sa contactati un avocat care sa va reprezinte interesele.. O seara placuta
multumesc de raspuns.
asta este si problema, ca de aici sa nu se ajunga la alte chestii si la controale multe si dese...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

poti fi acuzat de evaziune daca alta societate se foloseste de numele tau? mraflores mraflores As dori sa aflu si eu niste opinii legate de urmatorul fapt. O societate com este pusa in situatia de a explica existenta unor facturi emise catre o alta ... (vezi toată discuția)
Facturi cu probleme ghiata2407 ghiata2407 Buna ziua. Anul trecut am primit vizita unui agent care ne-a furnizat cateva servicii, in baza unui contract, dar si marfa pe facturi pe care le-am platit in ... (vezi toată discuția)
Contabila mea a vandut tva din firma mea meruta florentina meruta florentina Am descoperit acum ca eu nu mai am tva de recuperat de la stat si am cerut de la contabila toate actele firmei cu gandul sa o schimb ca ceva nu era in regula ... (vezi toată discuția)