DRUM DE SERVITUTE
Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv:
In urma cu 12 ani am cumparat o casa cu un teren de 400 m2 . Pe una din laturi fiind vecin cu vanzatorul terenulu. Dupa circa 2 ani acesta i m-a rugat ca sa ajunga la terenul lui sa facem un drum de servitude ca sa poata ajunge la terenul lui. S-au facut documentele necesare pentru acest drum de servitute intre mine si vecin.
Dupa circa 10 ani vecinul a vndut terenul altei personae. Acum arhitectura terenurilor este alta, ia la lotul vandut sunt mai multe cai de acces.
Acest drum de servitute poate intra in proprietatea mea depilna avand in vedere ca terenul initial nu a avut drum de servitute.
Mentionez ca la tranzactia intre vanzarea lotului de pamant intre vecin si comparator nu am fost contactat si nu am semnat nimic.
Mai pot sa recuperez acest teren , si cum ?
Multumesc frumos.
Trebuie sa verificati ce anume ati semnat (cu ce anume ati fost de acord la notar) pentru ca:
- servitutea nu se poate constitui cand proprietarul isi infunda terenul cu buna stiinta
- servitutea exista atat timp cat fondul dominant (cel care are nevoie) nu are alta cale de acces catre un drum public sau accesul ar fi costisitor sau primejdios.
- servitutea se constituie in favoarea unui imobil, nu al unei persoane
- servituitea nu se prescrie
Prin urmare, in cazul unei servituti, nu era nevoie de acordul dvs la vanzare.
Insa, verificati ce scrie in actele pe care le-ati semnat, cu ce anume ati fost de acord.
Daca acel teren are acces la un drum public, servitutea poate fi indepartata.