avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am primit mai devreme un răspuns ca nu poți ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am primit mai devreme un răspuns ca nu poți beneficia de pensie ...

Am primit mai devreme un răspuns ca nu poți beneficia de pensie de invaliditate și sa fi încadrat și cu handicap,dar din răspunsurile date altor persoane reiese ca se poate. Mai grav decât invaliditatea gr1 grav cu însotitor nu poate fi decât decesul asa ca pentru a putea beneficia de anumite condiții ale handicapului posesorul mașinii care este al invalidului și însotitorl este șoferul în momentul parcării pe un loc cu însemnul handicap , poate fi pasibil de pedeapsa,........

Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:32, 15 Februarie 2025
Si de ce n-ati continuat discutia acolo sa se inteleaga despre ce este vorba'?
Nu trebuie sa deschideti alt topic ca nu se mai stie la ce va referiti.
Pensia de invaliditate este de gradul 1 , nu de “ gradul 1 grav “ , nu exista o asemenea denumire la acest fel de pensii . Urmare acestui grad , are dreptul la indemnizatie de insotitor . E - desigur - o situatie grava , dar acest termen nu intra in denumirea pensiei . Daca pensionarul are SI un handicap ( ca nu e obligatoriu ca pensia de invaliditate sa presupuna si existenta unui handicap ) , acest lucru se constata de DGASPC , prin comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap . Daca aceasta comisie constata existenta unei dizabilitati , va fi incadrat intr-un grad de handicap si va putea profita de toate prevederile legale in vigoare , inclusiv o indemnizatie . Aceasta ( indemnizatia ) se poate cumula cu pensia .
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Fratele meu are de 15 ani pensie de invaliditate stiu ca are ... Akyy Akyy Fratele meu are de 15 ani pensie de invaliditate stiu ca are drept si de pensie de handicap ,cati ron este aceasta ? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna seara, intreb si eu cine schimba incadrarea in grad de dizabilitate handicap ... bodisin bodisin Buna seara ,Intreb si eu cine schimba incadrarea in grad de dizabikitate.HANDICAP pentru un pensionar BOALA ,,comisia de expertiza sau DGASP ,MULTUMESC (vezi toată discuția)