avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

buna ziua,va rog lamuritima si pe mine in ce conditii pot iesi la pensie .in momentul de fata sunt angajat dar cu data de 1 03 2009 voi fi trimes in somaj ma numesc filip ion nascut in data de 26 05 1950.din anul 1968 am lucrat in aceiasi fabrica pina in anul 2005 .apoi am shimbat locul de munca cu o pauza de un an pina in momentul de fata .am dreptul sa ies la pensie anticipat .va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 11 Februarie 2010
- Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2015 luna Mai la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 35 ani.

- Va puteti pensiona anticipatat dupa anul 2010 luna Mai la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 45 ani.

- Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2010 luna Mai la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.

Din calculul meu, daca ati lucrat din 1968 pana in prezent cu o pauza de 1 an inseamna ca aveti peste 41 de ani de munca fapt ceea ce inseamna ca puteti iesi la pensie anticipat partial incepand cu luna Mai 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala mihaela ramona mihaela ramona Tatal meu este nascut la 28.03.1952 si are un stagiu de cotizare de peste 30 de ani. Cand poate iesi la pensie anticipata partiala? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial? ailerua ailerua Sunt nascut in data de 03.01.1954 si lucrez din anul 1976 (in perioada 74-76 am efectuat stagiul militar). Cand pot beneficia de pensie anticipata sau ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie Liviu61 Liviu61 Barbat nascut la 1.07.1961 cu o vechime de 30 de ani din care 16 ani la grupa I .Cand pot iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)