avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept imobiliar. Bună ziua, Dacă o persoană a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept imobiliar. Bună ziua, Dacă o persoană a achiziționat de la un dezvoltator ...

Bună ziua,

Dacă o persoană a achiziționat de la un dezvoltator un imobil (achitat integral), a făcut recepția apartamentului,se poate locui în el, plătește utilități dar apartamentul nu este intabulat din cauza dezvoltatorului, “proprietarul” are voie să îl dea în chirie și să îl înregistreze la stat să plătească taxele și impozitul aferent închirierii? Are acest drept legal? (Dezvoltatorul dă voie)
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 03:40, 20 Februarie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a achizitionat, da, insa nu vad sa il fi achizitionat. Achitarea nu e relevanta, trebuie vazut actul incheiat cu dezvoltatorul.
Mulțumesc pentru răspuns, noi l-am plătit în anul 2020 tot trebuia să ni-l predea în 2021 decembrie intabulat dar dezvoltatorul are probleme acum am mai plătit extra câteva mii de euro (dezvoltatorul a cerut acei banii invocând motive ca: războiul din Ucraina și covid) . Acum termenul după ce am plătit acea sumă și am semnat un nou act adițional pentru suma cerută a fost dus la iulie 2025 dar mă îndoiesc ca îl vor intabula atunci. Sunt aproape 200 “persoane” care sunt în această situație, dar sunt care l-au și dat în judecată să își recupereze banii în acest fel renunțând fizic la apartament.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Daca a achizitionat, da, insa nu vad sa il fi achizitionat. Achitarea nu e relevanta, trebuie vazut actul incheiat cu dezvoltatorul.

7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti intarziere de 3,5 ani si nu ati discutat cu un avocat? Ati mai dat bani, ati mai dat termen???
mergeti urgent la un avocat cu actele.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Am fost pentru aceea problemă la avocat nu s-a propus să deschidem proces dar nu am acceptat. Dezvoltatorul a spus ca ne poate înapoia banii dar la valoarea și cursul euro din 2020+10% ceea ce nu este convenabil pentru ca prețul lui a crescut cu 60 procente de atunci. Preferam să mai așteptăm și să îl dăm în chirie momentan pentru ca e gol dar nu știm exact este legal să îl dam. Vrem neapărat să plătim taxe la ANAF

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Aveti intarziere de 3,5 ani si nu ati discutat cu un avocat? Ati mai dat bani, ati mai dat termen???
mergeti urgent la un avocat cu actele.

10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, nu aveti niciun apartament acum, aveti doar ceva bani dati, intelegeti? Cursul acel propus de dezvoltator era un punct de plecare de negociere, atat. Era cel mai slab lucru pe care il puteati obtine adica, iar cursul acela inseamna 5-10000 de euro in plus, in functie de cat ati investit pentru apartament.
Nu inteleg de ce va uitati la valoarea actuala a unui apartament pe care nu il aveti, e un fel de vrabie de pe gard, trebuie sa intelegeti asta. Si pentru vrabia aia care poate zbura oricand, mai ales dupa ce alti promitenti-cumparatori isi cer banii inapoi, ati mai platit bani in plus. Atunci, intreb, ati discutat cu un avocat?
Stiti care este statusul actelor? Stiti daca sunt sanse sa il primiti? Este suficient individualizat in acte? Puteti nota in CF vreo interdictie, ceva?
Mergeti la un avocat care sa va explice situatia, fara sa discutati neaparat despre procese, doar despre cum sta situatia dv. acum din acte. Ca sa stiti. Caci va faceti planuri sa obtineti bani dintr-un imobil pe care nu stiu daca il obtineti in proprietate... Intai verificati ce e important.

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua locuinta Dana Dana imobilul in care locuiesc este intabulat pe fratele meu deoarece eu am salar mic si nu am putut scoate un credit..Eu nu am nici o proprietate , dar la el ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere appt lisacta lisacta Hi, Sint franco-romana si am venit din franta pentru un stagiul de shimb in domeniul de farmacie industriala. Am inchiriat un appt dar propretarul n-a vrut ... (vezi toată discuția)